BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yeni operasyon----

3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yeni operasyon

3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yeni operasyon
27 Ekim 2016 - 09:04 www.finansgundem.com

Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na 4'üncü dalga operasyonu düzenlendi

Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na 4'üncü dalga operasyonu düzenlendi, 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında yakalama kararı çıkan 71'i üsteğmen 73 pilotun gözaltına alınması için Konya merkezli 17 ilde bugün sabah eş zamanlı operasyon yapıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bu sabah Konya merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 73 asker hakkında 'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' suçlamalarıyla yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Alınan ifade ve toplanan delillerin ardından yapılanma içerisinde aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi.

17 İLDE 73 PİLOTA GÖZALTI KARARI

Konya merkezli 17 ilde örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen 73 pilot hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 71'inin üsteğmen, ikisinin ise albay ve kurmay albay olduğu öğrenildi. Konya'dan 9, Ankara'dan 6, İzmir'den 7, İstanbul'dan 5, Diyarbakır'dan 6, Kayseri'den 4, Balıkesir'den 5, Batman'dan 9, Eskişehir'den 5, Adana'dan 4, Kütahya'dan 3, Amasya'dan 4, Malatya'dan 1, Çanakkale'den 2, Muğla'dan 1, Erzurum'dan 1 ve Hatay'dan 1 kişinin gözaltına alınacağı bildirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

OPERASYONUN DETAYLARI:

Soruşturmayla ilgili detaylar ise dikkati çekiyor. Örgütte, memleketin geleceği olarak görülen pilotların özel olarak seçildiği öğrenildi. Çocukluktan itibaren ilgilenmeye başlanılan şüphelilere, örgüte bağlılığı artırmak için Fethullah Gülen'in kitaplarının okutulduğu, vaazları ve videolarının izletildiği bildirildi.
Örgüte kazandırılan çocuklara, "Memlekete hayırlı insanlar yetiştireceğiz. Askeriyenin içerisinde dini bütün insanlara ihtiyaç var' ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Bu şekilde hava harp okullarında etkin bir güce sahip olan örgütün, pilot yaptıkları kişileri sürekli kontrol ve denetim altında tuttukları, gidilen ile ve verilen göreve göre "abi" olarak tabir edilen örgüt üyelerinin değiştiği kaydedildi.

EN İTAATKAR OLANLARI F16 PİLOTU YAPILMIŞ

Örgütle bağlantısı olan pilotlara görevlerin kıdeme ya da başarıya göre değil, yapılanmaya bağlılık derecesine göre verildiği bildirildi.

Yapılanmaya en çok itaatkar olanların F-16 savaş uçağı pilotu yapıldığı, itaatkarlık durumuna göre prestijli görevlerin arttığı öğrenildi.

Örgüte bağlı olmayanların çoğunun hava üslerinde pasif görevlere verildiği, "sürekli sorun yaratıyor" algısı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi. Pilotların maaş ya da görev yolluğu ve harcırahlarından da "himmet" kesintilerinin yapıldığı belirtildi.

3. DALGA OPERASYONDA 29 ASKER TUTUKLANMIŞTI

Konya'da geçen 20 Ekim günü yapılan 3'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 47 askerden, 2'si albay 29 asker çıkarıldığı mahmekece tutuklanırken, 9'u adli kontrol kararı olmak üzere 18 asker serbest bırakıldı.

TÜMGENERAL TUTUKLANMIŞTI

Darbe girişimi ardından 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklandı. Şahar'ın, darbe girişi sırasında Üssün Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'e, 4 adet F16 uçağının hazırda bulunması emrini verdiği iddia edildi. Darbe girişiminin ardından hava üs komutanlığına yapılan ilk operasyonda Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın da aralarında bulunduğu 23 asker tutuklandı. Geçen 4 Ekim günü düzenlenen 2'nci dalga operasyonunda da 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve emekliye ayrılan 2 astsubayın da bulunduğu 21 asker tutuklandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)