BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2800 işadamını ağırlayacak----

2800 işadamını ağırlayacak

2800 işadamını ağırlayacak
14 Haziran 2013 - 16:23 www.finansgundem.com

TUSCON, 'Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü 2013' adlı program düzenleyecek

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenecek 18. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü  2013 programına 130 ülkeden 2800 işadamı katılacak. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu  (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ilgili makinelere yönelik ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ programı düzenleyecek.
19-20 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda 130 ülkeden 1.300 iş insanı Türkiye’den 1.500 iş insanı ile bir araya gelecek. Programda 20 bin iş görüşmesi gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne bu sene ilk defa Afrika’da Cape Verde, Seyşeller, Gine Bissau, Botswana,  ve Cibuti’den ; Latin Amerika’da Venezuella ve Panama’dan katılım sağlanacak. TUSKON Başkanı Rızanur Meral, bu yıl 18’incisi düzenlenen  Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’nün çalışmaları için yaklaşık 140 ülkeye gidildiğini, tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi. Ticaret köprüleriyle yurtdışındaki iş insanlarıyla Türk iş insanları arasında ticaret ve yatırım ilişkileri kurulmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Meral, “Yeni pazarlara, yeni yatırım ve ticaret fırsatlarına iş adamlarımızın yelken açabilmelerini ve Türk iş dünyasının çok fazla farkında olmadığı bölgelerden iş insanlarını ülkemize davet ederek Türk iş insanlarıyla buluşmalarına ve Türkiye’nin onlara sunabileceği fırsatları değerlendirmelerine imkân sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
İş insanlarına yeni fırsatlar oluşturmak ve küreselleşen dünyada etkin oyuncular olarak yer almalarını sağlamak adına gösterdikleri çabaların, tüm dünyanın dikkatini çeken dev organizasyonlara dönüştüğünü söyleyen Meral, TUSKON’un bu doğrultuda hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde iş insanlarının bir araya gelmesini sağlayan iş zirvelerinin büyük  ticaret hacmi oluşturduğunu belirtti. Dünya Ticaret Köprüsü’nün başta İstanbul olmak üzere turizme de önemli katkı sağladığına işaret eden Meral, ticaret köprüsü etkinlikleri sayesinde başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede tarım, hayvancılık, gıda, madencilik, inşaat, mobilya, plastik, enerji, demir çelik gibi alanlarda önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine de dikkat çekti. Ticaret köprüsü programlarının Türk ürünlerinin ihracatını artırmanın yanı sıra Türk işadamlarının daha önce adını bile bilmediği çok farklı ülkeleri yakından tanımalarına imkân sağladığını söyleyen Meral, “Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarla girişimcilerimizin ufkunun genişlediğini ve Tüm dünyanın artık oyun alanımız haline dönüştüğünü söylemekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü
Katılan ülke sayısı: 130
Yurtdışı katılımcı sayısı: 1.300
Yurtiçi katılımcı sayısı: 1.500
İkili iş görüşmesi: 20.000
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)