BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem26 BDDK murakıbına FETÖ davası----

26 BDDK murakıbına FETÖ davası

26 BDDK murakıbına FETÖ davası
22 Ocak 2017 - 09:16 www.finansgundem.com

Kırmızı ByLock’çuların çoğunlukta olduğu 26 BDDK murakıbı hakkında iddianame düzenlendi. 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen şüphelilerin örgütsel talimatla Ağustos 2014’te ByLock’u indirdikleri tespit edildi

ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) murakıbı 21'i tutuklu 5'i firari 26 şüpheliyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Basşavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinasyonunda yürütülen soruşturma tamamlandı. Çoğunluğu en yoğun kullananlardan oluşan kırmızı gruba mensup ByLock'çu BDDK çalışanları hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması talep edilen iddianame, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Soruşturma kapsamında 28 Ağustos'ta 38 BDDK çalışanının FETÖ ile ilişkisi nedeniyle açığa alındığı 33'ünün ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. 17-25 Aralık sürecinde BDDK'nın yönetici pozisyonundaki idarecilerinin, bankacılık sistemi bakımından hayati önem taşıyan üç denetim daire başkanın ve bunlardan sorumlu başkan yardımcısı da dahil 170 murakıptan 89'unun FETÖ'yle bağının tespit edildiğine dikkat çekildi.

TEREDDÜDE YER YOK
İddianamede, şüphelilerin tamamının söz konusu programı kullandığına dikkat çekilirken, bu kişilerin programı Ağustos 2014'te birkaç gün aralıklarla indirip kullanmaya başladıkları belirtildi. Bu durumun şüphelilerin aynı yerden emir ve talimat alıp örgütsel faaliyet içinde olduklarını gösterdiği ifade edilen iddianamede şu ifadeler kullanıldı: "Bu şüphelilerin tamamının silahlı terör örgütü FETÖ/ PDY mensubu olduklarını tereddüte meydan vermeyecek şekilde göstermiştir" görüşüne yer verildi. Örgüt üyelerinin kendilerini gizlemek için çok uzun haneli parola belirlediği tespit edilirken, çözümü tamamlanan veriler arasında 38 haneye varan parolaların yer aldığı ve çözümü tamamlanan parolaların yarısından fazlasının 9 hane ve üzerinde karakter içerdiğine dikkat çekildi. Çözülen mesajların tamamına yakınının FETÖ'ye ait örgütsel temas ve faaliyetleri içerdiği, örgüte ait jargonla örtüştüğü değerlendirmesinde bulunuldu.

ÖRGÜTSEL AİDİYET KESİN
ByLock'un BlueTooth, flash bellekle kurulum dosyasının telefona kopyalamayla başlayan mesajlaşma sistemi olduğu anlatılan iddianamede, "Kurulum dosyası olmadan internet üzerinden temini mümkün olmayan programa erişimi ancak örgüt üyelerinin birbirlerine kurulum dosyasını vererek sağlanılan ve bu özelliğiyle örgüte aidiyeti kesin olan bir programdır. Bu da programa FETÖ üyesi olmayan bir kişinin ulaşmasının mümkün olmadığını göstermektedir" denildi. (Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)