BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem226 ton Türk narenciyesine Rusya engeli----

226 ton Türk narenciyesine Rusya engeli

226 ton Türk narenciyesine Rusya engeli
13 Aralık 2018 - 08:51 www.finansgundem.com

Rosselhoznadzor, Türkiye’den 226 ton hastalıklı narenciye ürününün Rusya’ya ithal edilmesine izin vermedi

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor), Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği’nin bitki sağlığı koşullarının ihlal edilmesi nedeniyle 226 ton Türk narenciye ürününün Rusya’ya ithal edilmesine izin vermedi.

Özellikle, Adana’da ambalaj istasyonlarında bitki sağlığı denetimi sırasında Rusya Federasyonu’na teslim edilmek üzere 160 ton mandalina ve 66 ton portakalın hastalıklı olduğu tespit edildi. Toplamda, Rusya Federasyonu’na 226 ton narenciye ürününün gönderilmesine izin verilmedi.

Rosselhoznadzor daha önce, 5 Aralık’tan itibaren, bitki sağlığı kurallarında artan ihlaller nedeniyle, Türkiye’den narenciye ürünlerinin sevkiyat öncesi kontrolünü gerçekleştirmeye başladığını bildirdi. Bu ihtiyaç, Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği’nin bitki sağlığı kurallarının ihlal edildiği vakalardaki artıştan kaynaklanıyor.

Rosselhoznadzor, hastalıklı kaynağın Rusya’da ve tüm Avrasya Ekonomi Birliği’nde bulunmadığının ve diğer bitkilere de zarar verme özelliğine sahip olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)