BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2.2 milyar liralık alacağa yeniden yapılanma----

2.2 milyar liralık alacağa yeniden yapılanma

2.2 milyar liralık alacağa yeniden yapılanma
12 Ekim 2017 - 05:27 www.finansgundem.com

Hazine’nin, 3 telekom şirketinden tartışmalı 2.2 milyar liralık alacağı yeniden yapılanma kapsamına alınıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Uzun yıllar süren ve sürecek ihtilafları bitirip, bu kaynağı Hazine’ye aktarmak istiyoruz” dedi

Plan ve Bütçe Komisyonu, dün torba kanunda telekomünikasyonla ilgili düzenlemeleri görüştü. Torba kanunda yer alan düzenlemeye göre, telekomünikasyon sektöründe yetkilendirilmiş işletmecilerin gerek ihtilaflı, gerekse inceleme aşamasında bulunan Hazine payı, evrensel katkı payı gibi kalemlerden kaynaklanan cezai şartları, gecikme zammı ve gecikme faizlerinde yeniden yapılandırma yapılacak. Bundan sonraki süreçlerde ise, söz konusu kalemlerin tahsiliyle ilgili yeni bir sistem kurulacak. Bu cezalara uzlaşma yolu açılacak ve artık 3 kat değil 1 kat üzerinden ceza kesilecek.

2.2 MİLYAR LİRAYA UYGULANACAK

Komisyona bilgi veren bürokratlar, söz konusu düzenlemenin yasalaşmasının ardından 345 milyon lirası ana para olan toplam 2.2 milyar liralık bir alacağın yeniden yapılandırma kapsamına alınacağını söyledi. Muhalefet vekilleri rakamın 5 milyar TL’ye çıkabileceği iddiasında bulunurken, Maliye Bakanı Ağbal eleştirilere yanıt verdi.

ANA PARAYI KORUYORUZ

Ağbal, yeniden yapılandırmayla geçmişten bu yana gelen davaları bitirme amacını taşıdıklarını söyledi. Bu ihtilaflı davaların bir kısmını Hazine’nin kazandığını söyleyen Ağbal, “Sorunları ortadan kaldıracak bir mekanizma kurmak istiyoruz. Bu tasarı geleceğe dönük bir sistem kuruyor. Geçmişten gelen davalar var, yıllardır sürüyor” ifadelerini kullandı. Görüşmelerin ardından tasarının ilgili görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AYDIN12 Ekim 2017 09:07

    Beceremiyorsunuz. Beceremiyorsunuz. Beceremiyorsunuz

  • analist12 Ekim 2017 07:40

    2.2 milayar vergi tahsilatı yapmak için atmdık taklam bırakmıyorsun. Ama gidip cengiz efendinin 1 milyar tl sini siliyorsun tulumbada su bit deyip%40 zam yapıyorsun, sonra gidip gsm firmalarının 5 milyar vergisini örtülü olarak silmek için torba hazırlıyorsun.