BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2017 Asya için zor geçecek!----

2017 Asya için zor geçecek!

2017 Asya için zor geçecek!
03 Ocak 2017 - 10:26 www.finansgundem.com

DBS yaptığı değerlendirmede, "Fed'in bu yıl faizleri 4 kez artırmasını ve Japonya ile Euro Bölgesi'nde parasal genişleme politikalarının devam ettirilmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi

Singapur merkezli DBS, ABD'de büyüme ve enflasyonun G3 ekonomileri arasında en güçlüsü olmalarının beklenmesine bağlı olarak ABD Doları'nın 2017'de güçlü olmaya devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Japon Yeni hariç Asya para birimleri için 2017'nin zorlu bir yıl olacağını ifade eden DBS, "Trump'ın reflasyon planları Asya'nın büyümenin desteklenmesi için altyapı harcamalarına ve mali teşvikler bel bağlama stratejisi ile rekabet edecek. Fed'in faiz artırımları Asya para birimlerinin ve yerel tahvillerin yabancı yatırımcılar için getiri carry trade cazibelerini aşındıracak" dedi.

Japonya'nın önde gelen yatırım bankalarından Daiwa Securities de sürprizler yılı olan 2016'nın ardından 2017 yılının daha öngörülemez olabileceğini söyledi.

"2016 yılında sürprizler Fed'in yılın büyük bölümünde bir kenarda gelişmeleri bekleyip görme politikası izlemesine yol açtı. Ancak kendisini ivmenin gerisinde buldu" değerlendirmesini yapan Daiwa, 2017 yılında Fed'in ivmeyi yakalamak için bazı adımlar atacağını öngördüklerini vurguladı.

Global dolar likiditesinde geri çekilmenin Asya ülkelerinin çoğu için problem olmaya devam edeceğini belirten Daiwa, "Trump'ın mali paketinin para politikasının sıkılaştırılması yönünde Fed üzerinde daha fazla baskı yaratmasını bekliyoruz. Fed'in 2017'de 3 ve 2018'de 4 faiz artırımı yapacağını öngörüyoruz. İlk Faiz artzırımın haziran ayında olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)