BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2016'nın en çok kazananı ruble oldu!----

2016'nın en çok kazananı ruble oldu!

2016'nın en çok kazananı ruble oldu!
27 Aralık 2016 - 14:41 www.finansgundem.com

Rus rublesi 2016'yı dolar karşısında en fazla güçlenen para birimi olarak kapatmaya hazırlanıyor

2013 yılında beri ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya'nın para birimi ruble 2016'nın en çok güçleneni olmaya hazırlanıyor. Rublenin dolar karşısında değeri 2016'da yüzde 17 arttı.

Petrol fiyatlarının yeniden artışa geçmesi ve yabancı yatırımcıların ülkeye olan ilgisinin artması yaptırımlara rağmen rublenin değer kazanmasının en büyük sebepleri arasında gösteriliyor.

Rubleyle birlikte Brezilya reali de yüzde dolar karşısında yüzde 17 değer kazanmayı başardı.

2016'nın başlarında varil petrolün 27 dolar seviyesine gerilemesiyle ruble zorlansa da mayıs ayından itibaren petrolün değerlenmesi Rus ekonomisinin de güçlenmesini sağladı.

Rusya Finans Bakanı Anton Siluanov, "Yabancı yatırımcıların aktif bir şekilde Rus pazarına girdiğini ve ruble cinsi bonoları aldığını görüyoruz. Bu da paramızın güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Analistler ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin de yatırımcıların Rusya'ya yatırımını arttırdığını ifade ediyor. Barack Obama Rusya için, "Küçük ve zayıf bir ülke" ifadelerini kullanırken Donald Trump'ın Rusya hakkındaki görüşleri ise daha olumlu yönde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)