BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2016’nın modası çorba detoksu----

2016’nın modası çorba detoksu

2016’nın modası çorba detoksu
07 Şubat 2016 - 10:56 www.finansgundem.com

Son yılların popüler detoks uygulaması juicing’e, 2016’da çorbalı beslenme (souping) rakip oldu.

Hollywood ünlülerinin vazgeçilmezi olarak hayatımıza giren ‘juicing’ (sıkılmış meyve ve sebze) detoksu, 2016’da yerini ‘souping’e (çorbalı beslenme) bırakıyor. Uzmanlar sadece sıvı tüketerek beslenmenin sağlık üzerindeki etkisini hâlâ tartışırken, ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow’un öncülüğünü üstlendiği ‘souping’, 2016 yılının favorisi oldu bile.

Sindirimi rahatlatıyor
Juicing detoksunda birkaç gün boyunca katı yiyecek tüketimi bırakılarak, yerine taze sıkılmış sebze ve meyve sularını süt, yeşil çay, kuruyemiş ve protein tozunun karışımından yapılmış içecekler tüketiliyor. Kimileri tarafından zayıflamak için tercih edilse de, aslında bu detoksun amacı sindirim sistemini dinlendirerek vücudun toksinlerden arınmasını sağlamak. Bu sebeple, juicing sırasında tüketilen karışımların dikkatle hazırlanan dengeli karışımlar olması gerekiyor. Vitamin alımını yükselterek hücreleri beslemeyi hedefleyen bu detoksun genellikle tavsiye edilen uygulama süresi 3 gün olsa da programı 5 gün ve 10 gün uygulayan bağımlıları da var.
Juicing’i günlük hayatın bir parçası haline getirmenin en kolay yolu ise günde yalnızca bir öğünü özel karışım içeceklerle değiştirmek. ‘Yeşil içecek’ olarak adlandırılan sebze ağırlıklı juicing karışımlarından günde bir kez tüketerek sebze ve meyvelerin yararlarından daha fazla faydalanmak mümkün. Aralarında Miranda Kerr, Megan Fox ve Emma Roberts’ın da bulunduğu dünyaca ünlü birçok oyuncu, şarkıcı ve model son iki yıldır ellerinden düşürmedikleri yeşil karışımların sebze ve meyve tüketmenin en sağlıklı, hızlı ve kolay yolu olduğunu savunuyor.

Kremasız ve az yağlı
‘Souping’ ise adını İngilizcede çorba kelimesi olan ‘soup’tan alıyor. ABD’li oyuncu Gwyneth Paltrow’un kişisel blogu ‘Goop’ta her sene düzenli olarak paylaştığı yıllık detoks planının en büyük parçası çorbalı beslenme. Çorbalı beslenme juicing gibi bir beslenme düzeni önermezken, günde yalnızca bir öğünü, kremasız ve az yağlı olmak şartıyla bol sebzeli, tahıllı bir çorbayla değiştirilmesini öneriyor. Paltrow, beslenme programıyla, hem sıvı tüketerek sindirim sisteminin rahatlatılacağını hem de çorbaların doyurucu etkisiyle kilo kontrolünün sağlanacağını savunuyor. 

‘Bilinçsiz uygulanmaması gerekiyor’
Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, konuyla ilgili yorumlarını Milliyet’le paylaştı. Yiğit, “Moda diyet akımlarının” bilinçsiz bir şekilde uygulanmaması gerektiğinin altını çizdi. Detoks adı altında uygulanan, arınma amaçlı gün boyu sadece sıvı tüketilen beslenme süresinin 2-3 günü geçmemesi gerektiğini vurguladı. Yiğit, “Rutine girmiş beslenme alışkanlıklarında fark yaratarak kilo kaybı elde etmek veya detoks yapmak ancak bilinçli uzmanlar eşliğinde uygulanabilir” dedi.
 
Tercih için 6 neden
1- Çorbayla beslenmek bütçe dostu (Pahalı katı meyve-sebze sıkacaklarına ihtiyacınız yok!).
2- Çorbalar lif bakımından daha zengin.
3- Çorbalı beslenmede devamlılık sağlamak daha kolay (Günlük rutininizde bir öğünü çorbayla değiştirmek sizi zorlamayacak).
4- Juicing daha çok sebze suyu içeriyor olabilir ancak çorbalar, içinde barındırdığı tahıllar ve sağlıklı yağlarla vücut için daha faydalı.
5- Çorbaların içine katılan baharatlar vücut için ekstra faydalı. Çorbalar tokluk hissi yaratıyor. 
6- BONUS: Türk mutfağındaki sınırsız çorba seçeneğiyle sıkılmadan uygulayabilirsiniz.
(ÖYKÜ TÜCCAR – MİLLİYET)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)