BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2015’te Euro Bölgesi borçlanması %14 azalacak----

2015’te Euro Bölgesi borçlanması %14 azalacak

2015’te Euro Bölgesi borçlanması  %14 azalacak
12 Ocak 2015 - 14:52 www.finansgundem.com

Deutsche Bank raporuna göre Euro Bölgesi’nde net tahvil satışları bu yıl 221,2 milyar euro’ya gerileyecek.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Financal Times’ta bugün yayınlanan Deutsche Bank raporuna göre Euro Bölgesi’nde net tahvil satışlarının bu yıl %14 azalarak 221,2 milyar euro’ya gerilemesi bekleniyor. Bu gerilemede hükümetlerin büyüyen  bütçe açıklarını azaltma kaygısının etkili olduğu belirtiliyor.

Deutsche Bank rakamları Yunanistan’ı “gelecek yıl hükümetin fonlamasını saran yüksek politik belirsizlik” nedeniyle dışarıda bırakırken genel tablonun olumlu olduğunu vurguluyor.

Geçtiğimiz yıl 905,4 milyar euro olan brüt ihracın bu yıl 893,2 milyar euro’ya düşmesi beklenirken tahvil satışlarında asıl ağırlığın İtalya, Almanya ve Fransa’dan kaynaklanması bekleniyor.

Ancak net ölçülerle olarak bakıldığında -gelecek yıl yapılacak borç ödemeleri için gerçekleştirilen tahvil ihraçları dışarıda bırakıldığında- en büyük ihracın 65,8 milyar euro ile Fransa tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Almanya’nın en büyük brüt ihracı gerçekleştirmesi beklenirken Berlin’in bu yıl dengeli bütçe hedeflemesi nedeniyle ilk sırayı bütçe açıklarını kapamaya uğraşan Fransa alıyor.

Almanya’dan sonra net ihraçta en büyük düşüş İspanya’dan bekleniyor. Madrid Hazinesi  2014’te 64,6 milyar euro tutarındaki ihracından sonra bu yıl sadece 43 milyar euro yeni kaynak arayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)