BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2001'deki kriz sürecine çok benzer günlerdeyiz----

2001'deki kriz sürecine çok benzer günlerdeyiz

2001'deki kriz sürecine çok benzer günlerdeyiz
14 Kasım 2017 - 17:37 www.finansgundem.com

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomide koordinasyon olmadığını ve her şeye tek sesin karar verdiğini söyledi

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin 2001'de yaşanan krize çok benzer günlerden geçtiğini söylerken, "Her şeye tek bir ses karar veriyor. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz’ diye soramıyor" dedi.

Eski Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı ve İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Türkiye ekonomisinin, 2001’deki kriz süreci ile benzerlik gösterdiğini söyledi.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Yılmaz'ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

"Şeffaf olmamak. En önemli, bir numaralı sorun budur. Karar alma mekanizmasının felce uğraması ve her şeye tek bir sesin karar vermesi. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz?' diye soramıyor.
Fren kalmadı. Türk ekonomisi dışarıdan kuşatılmış gibi bir hisse kapılıyorum ben. Bu bizi çıkmaza götürür, 2001 yılında yaşadığımız sürece çok benzer günlerdeyiz.

O dönemde de kamu maliyesi felçti, mali disiplin bozulmuştu, hesap kitap karmakarışıktı ve bütçenin içeriği çok fazla bilinmiyordu. Bugün de aynı koşullar oluşmuş durumda. Sayısız bütçe dışı harcama var ve hem miktarını hem de nereye gittiğini bilmiyoruz. Varlık Fonu böyle bir şey mesela… Derhal denetim ve kontrolün hakim olup Sayıştay'ın çalıştırılması gerekir."

Yılmaz ayrıca Türkiye'de tek bir fabrika da açılmadığını söylerken "Tekeri patlak kamyon gibi gidiyoruz, üstelik fren de yok" ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül14 Kasım 2017 19:39

    Aynen katılıyorum. Hükümet algı yaparak hedef saptırıyor ama ciddi bir kriz yaklaştı.. patlamaya az kaldı.. ama birileri hala saçını tarıyor..