BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 yılda 1 milyar dolar yatırım----

2 yılda 1 milyar dolar yatırım

2 yılda 1 milyar dolar yatırım
17 Temmuz 2017 - 09:28 www.finansgundem.com

TOBB, umut vadeden şirketlerle girişim sermayesi fonlarını buluşturacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Anadolu'nun umut vadeden şirketleri hakkında kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. TOBB, umut vadeden şirketlerle girişim sermayesi fonlarını buluşturacak. Bu fonlarla 2 yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor. Anadolu’nun yükselişte olan şirketlerinin bir üst lige çıkmalarına destek olmayı hedeflediklerini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Amacımız fonlar ve şirketler arasında gerçekleşecek bir yatırım ilişkisinin kıvılcımını ortaya çıkarmak. Geçmiş tecrübelere bakıldığında girişim sermayesi fonlarından yatırım alan şirketlerin büyüme ve karlılık performanslarının belirgin olarak arttığı, yönetim kalitelerinin iyileştiği ve yeni pazarlara açıldıkları görülmektedir’’ dedi. 

DEVİR DEĞİŞTİ 

Hisarcıklıoğlu dünyada yeni bir eğilim olduğunun altını çizerek, “Eskiden uluslararası yatırım dendiğinde bizim aklımıza devlet tahvillerine, borsaya yatırım yapan uluslararası finansal fonlar ya da Türkiye’de üretim tesisi yatırımı yapan çok uluslu şirketler gelirdi. Devir artık girişim sermayesi fonlarının devri" diye konuştu. Türkiye’nin yüksek gelirli bir ekonomi olabilmesi için iyi yönetilen, katma değer yaratan ve markalaşan şirketlerinin sayısını arttırması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de çok başarılı şirketlerin bulunduğunu ifade etti. 

525 milyar dolarlık büyüklük

Girişim sermayesi yatırımlarının dünyadaki büyüklüğünün 2016'da 320 milyar dolar olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2016 sonunda dünyadaki girişim sermayesi fonlarının elindeki yatırıma dönüştürülebilir kaynak büyüklüğü ise küresel finans krizi öncesi seviyelerin de üzerine çıkarak 525 milyar dolara ulaştı" dedi. 

Yatırım ilişkisinin ilk adımı

Anadolu’nun yıldız şirketlerini büyütmek, kurumsallaştırmak ve modern yönetim pratikleriyle tanıştırmak için Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’na başlayacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “TOBB Girişim Sermayesi Meclisimize üye, tamamı İstanbul merkezli olan girişim sermayesi fonlarını Anadolu kentlerine götürüyoruz. Amacımız fonlar ve şirketler arasında başlayacak bir yatırım ilişkisinin ilk kıvılcımını ortaya çıkarmak. Gaziantep’te oda ve borsalarımızla işbirliği içinde ilk etkinliği yapmıştık. İkincisini 19 Temmuzda Konya’da gerçekleştireceğiz.Fon ile şirket arasındaki yatırım ilişkisinin ilk adımı atılıyor” diye konuştu.

10 FON KATILIYOR

DIffusIon Capital Partners BV, Doğuş SK Girişim Sermayesi, Earlybird, İda Capital, İş Girişim, Mediterra Private Equity, Revo Capital, Taxim Capital, Tekfen Ventures ve Turkven Private Equity.

Şirketleri 5-7 yılda büyütecekler

Fonların amacının 5-7 yıllık bir süre içerisinde yatırım yaptıkları şirketleri büyüterek ellerindeki hisseleri satıp şirketten çıkmak olduğunun belirten Hisarcıklıoğlu, “Halka arz da bu fonlar için bir seçenek” dedi. (Miray Çimen/Akşam)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)