BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 daire başkanlığı için 4 atama----

2 daire başkanlığı için 4 atama

2 daire başkanlığı için 4 atama
02 Ocak 2018 - 07:36 www.finansgundem.com

Atama skandalını MHP’li Mehmet Ahrazoğlu gündeme getirdi. Bakan Faruk Özlü, “Olmayan kadroya atama yapılamaz” diyerek iddiayı yalanladı. Ancak ‘fazladan atama’ Sayıştay raporunda da yer aldı

MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde söz alarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nde (KOSGEB) 10 daire başkanlığı olmasına rağmen 12 daire başkanı atandığını belirtti. Ahraz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü'ye bunun nasıl gerçekleştiğini sordu.

MHP'li vekilin sözlerine Bakan Özlü, “Değerli arkadaşlar, böyle bir şey olabilir mi yani olmayan kadroya atama yapılabilir mi? Ben, bugünkü rakamı söylüyorum: Bugün KOSGEB'te 12 daire başkanlığı vardır ve 9 adet daire başkanlığı doludur, 3'ü boş” cevabını verdi. Bu açıklama üzerine tekrar söz alan MHP'li Ahrazoğlu, “Bu 2015, 2016 Sayıştay raporlarında aynı şekilde geçiyor. Böyle bir şeyin olmaması bakanımız tarafından belki mümkündür ama iki yıldır üst üste aynı şekilde Sayıştay raporlarında geçmektedir” dedi.

SAYIŞTAY TESPİT ETTİ

KOSGEB'deki skandal atama Sayıştay raporuna şöyle yansıdı: “KOSGEB teşkilat yapısı içerisinde yönetmelikle toplam 10 daire başkanlığı belirlenmiş olup pozisyon cetvelinde de toplam 10 daire başkanlığına yer verilmiştir. Ancak Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile KOSGEB Müdürlükleri Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nda ikişer adet daire başkanı görevlendirmesi yapılmıştır. Daire başkanlığı sayısından daha çok daire başkanı atanması, hem yasaya hem de kamu mali yönetim yapısında öngörülen hiyerarşik örgütlenme sistemine aykırıdır.”

‘ARTAN İŞ YÜKÜ' İLE SAVUNDULAR

Kurum ise Sayıştay'ın tespitine “Kuruma 2016 yılı yatırım programında çok sayıda yeni görev yüklenmiş, KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile KOSGEB Müdürlükleri Koordinasyon Başkanlığı'nda artan iş yükü karşısında 2 daire başkanı görevlendirilmiştir. Bu durum yönetmeliğe uygundur” karşılığını verdi. Sayıştay bu cevabı kabul etmeyerek “İş yoğunluğunu mazeret göstererek iki daire başkanı görevlendirilmesinin hukuki dayanağı yoktur” dedi. (Sözcü / Veli Toprak)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)