BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık2 BDDK murakıbına şok Fed suçlaması----

2 BDDK murakıbına şok Fed suçlaması

2 BDDK murakıbına şok Fed suçlaması
26 Ağustos 2016 - 07:01 www.finansgundem.com

Tutuklanan BDDK murakıplarından Murat Y. ve Ramazan C.’nin, FED yetkilileriyle Ziraat Bankası New York Şubesi hakkında gizli toplantı yaptığı ileri sürüldü

Tutuklanan BDDK murakıplarından Murat Y. ve Ramazan C.’nin, FED yetkilileriyle Ziraat Bankası New York Şubesi hakkında gizli toplantı yaptığı ileri sürüldü.

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında önceki gün tutuklanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) görevli 26 murakıptan 2’si casuslukla suçlanıyor. Soruşturmada elde edilen bilgiler ışığında murakıplardan Murat Y. ve Ramazan C.’nin 2013 yılında ABD Merkez Bankası (FED) yetkilileriyle gizli toplantıya katıldıkları öne sürüldü. Murat Y. ve Ramazan C.’nin 19-30 Ağustos 2013’te Ziraat Bankası’nın New York Şubesi’ni denetlemek için ABD’ye gittiği tespit edildi. Murakıpların yurtdışı incelemelerinde düzenlenen raporlardan farklı olarak FED ile Ziraat Bankası Şubesi arasında yaşanan problemlere yer verdiği ve kasıtlı olarak FED lehine rapor hazırladığı iddia edildi. Denetleme sonrasında murakıplar Murat Y. ve Ramazan C.’nin, FED yetkilileriyle gizli görüşmeler yaptığı, murakıpların gizli FED görüşmelerine Ziraat Bankası New York Şubesi yetkililerinin katılmadığı da ileri sürüldü.

KARA PARA İDDİASI İNTERNETE SIZDIRILDI

Murat Y. ve Ramazan C.’nin, hazırladıkları Ziraat Bankası New York Şubesi denetim raporunu 2 Haziran 2014’te BDDK’ya sevk ettiği belirtildi. İddialara göre bu rapordan 1 ay sonra, temmuzda bazı internet sitelerinde, “Ziraat Bankası New York Şubesi’nde FED denetim otoritesi ile kara para aklamayla ilgili problemler yaşandığı” yönünde haberler çıktı.

CHP İÇİN AMAÇ DIŞI DEĞERLENDİRME

FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen yeminli banka murakıplardan Osman Zeki C., İbrahim İ., Süleyman G., Hilal A.ve Emre A.’nın ise CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini denetledikleri öne sürüldü. Bu murakıpların, görevlendirmenin dışına çıkarak hazırladıkları raporda, “CHP’nin bankada pay sahibi olmasının bankacılık mevzuatı kapsamında değerlendirilmesi yapılmış, bankada nitelikli pay sahibi olan CHP’nin kanunun 8. maddesinde aranan mali güce sahip olmadığı” yönünde amaç dışı değerlendirmelere yer verdiği iddia edildi. Raporun BDDK yönetimi tarafından onaylanmadığı bildirildi.

Gazete Habertürk

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cehil cüheda takımı26 Ağustos 2016 18:13

    millet olarak sıkıntımız bu bilmiyoruz, okumuyoruz, araştımıyoruz. anca yorum yapıyoruz kulaktan dolgu bilgilerle, "okuduğunun yarısına, duyduğun hiç birine inanma"

  • Atatürk'ün Bankası226 Ağustos 2016 14:02

    İş Bankası hisselerinin  yüzde 28.09'u , Atatürk Hisseleri olarak CHP'ye miras olarak İş Bankasına ortak olmasına rağmen CHP'nin  bankadan bir kuruş geliri yoktur. Yani hisselerin yalnızca  kuru Mülkiyeti CHP'nindir.  Atatürk'ün vasiyeti çerçevesinde mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait olan bu  hisselerin temettü geliri, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakılmıştır.Kaynak: CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri - Esfender KORKMAZ

  • Atatürk'ün Bankası26 Ağustos 2016 13:59

    Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı. Nominal sermayesi 1 milyon TL'ydi. Bu sermayenin fiilen ödenen 250 bin TL'lik bölümü ise bizzat Atatürk tarafından karşılanmıştı.

  • el insaf26 Ağustos 2016 08:46

    biraz objektif olun. Bir siyasi partinin bankada ortaklıgı olması kanunlara aykırı. buna izin verenler suc işliyor, ortaya cıkaran rapor yazanlar degil

  • meraklı26 Ağustos 2016 08:45

    CHPnin iş bankasında pay sahibi olması bankacılk kanuna aykırı zaten. bunun neresi usulsuz_