BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık19 yılda not aldık, 3 yılda kaybettik----

19 yılda not aldık, 3 yılda kaybettik

19 yılda not aldık, 3 yılda kaybettik
25 Mart 2017 - 16:54 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bali, 2016'da yaşananların ekonomik sonuçları olduğuna işaret ederek, "19 yılda geri aldığımız reytingimizi 3 yılda kaybettik." diye konuştu

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, yaptığı konuşmasında, 2014 yılında iki seçim birden yaşandığını, 2015 için 1 seçim öngörüldüğünü ancak sonrası 2 seçim olduğunu hatırlatarak, "Biz ikinci seçimden sonra tam hepimiz işimize gücümüze döneceğiz diye düşünüyorduk 2016 yılına girerken. Daha belirli bir gelecek bizi bekleyecek diye düşünüyorduk, ancak aynı yıl uçak hadisesi yaşandı ve yılı Rusya krizi ile kapattık." şeklinde konuştu.

Bali, jeopolitik sorunlar, terör, patlamalar, ne kadar sıra dışı olay varsa hepsinin 2016 yılının içine sığdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dışarıdaki gündem zenginliği de Türkiye'yi etkiledi. Trump'un seçimi kazanması, ABD'de Fed'in faiz politikalarının nasıl olacağı gibi. Bütün bunların üstüne sanki bu tablonun eksiği darbe girişimiymiş gibi bir de o oldu. Ve maalesef bunların ekonomik sonuçları oldu. Mesela, 19 yılda geri aldığımız reytingimizi 3 yılda kaybettik. Aşağı yukarı 1994'te yatırım yapılabilir ülke notunu kaybetmiştik, 2013'te geri alabildik ve 3 yıl içinde geri kaybettik."

Bu süreçte bankaların üzerine düşen feragati yani fedakarlığı yapması gerektiğine işaret eden Bali, "Mesela bu dönemde kredi inisiyatifleri, kredi yapılandırma inisiyatifleri, fiyatlamalardan tutunuz birçok konu muhataplarınızın sürdürülebilirliğini gözeterek yapılacak şeylerdir. Bu da yanlış anlaşılmasın, bir popülizm ya da teknik tutarlığı zayıf, ihtiyaç gösterenle göstermeyeni, doğru olanla olmayanı ayırt etmeyen bir kampanya değil. Yaptığınız işi meslek erbaplığıyla bu ülkenin ve muhataplarınızın genel doğrusuna göre ayarlayacak bir tahammülde olmanız." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 25 Mart 2017 17:56

    Bu hükümet sayesinde notumuz Afganistan ve Irak seviyelerine düşer. Bunların derdi ülkeyi ele geçirmek ve diktatörlük kurmak . Fidel Castro olmak istiyor ama olsa olsa saddam olur..