BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin17 milyar TL’lik boşanma----

17 milyar TL’lik boşanma

17 milyar TL’lik boşanma
14 Ekim 2014 - 09:27 www.finansgundem.com

ABD’nin yeni Rockefeller’ı olarak bilinen milyarder işadamı Harold Hamm, 15 milyar dolarlık servetinin yarısını kaybetme riski var

Amerikalı iş adamı Harold Hamm (67), dünyanın en yüksek nafakalı boşanma davalarından birine imza atıyor. Hamm’in 26 yıllık eşi ve aynı zamanda iş arkadaşı olan Sue Ann Hamm (56), eşinin sadakatsizliğini gerekçe göstererek açtığı boşanma davasında 15 milyar dolarlık (34 milyar TL) servetin yarısını kaybedebilir.servetinin yarısını nafaka olarak talep etti. Uzmanlar ABD’nin Oklahama eyaletinde gerçekleşen davadan çıkacak sonuçta hâkimlerin, “evlilikte mal rejimi” yasası gereğince malların bölünmesi yönünde karar vereceğini düşünüyor.



‘İşin içinde çok para var’

Arizona Üniversitesi aile hukuku profesörü Barbara Atwood, “Bugüne kadar hiç bu denli büyük bir dava ile karşılaşmadım. İşin içinde çok fazla para var” dedi. Sue Ann’ın Hamm’in şirketine yıllarca hizmet vermesi ve şirketi birlikte büyütmeleri davacının maddi kozunu yükselten unsur olarak görülüyor. Avukat Daniel Jaffe, “Bayan Hamm, birkaç milyar dolara gözünü dikmiş olabilir” diyor.

Bay Hamm, 1998 yılında boşanma davası açmış ancak sonrasında davayı geri çekmişti. Davalı Hamm evleri 2005 yılında ayırdıklarını ve bir daha birleşmediklerini söylüyor. Ancak Sue Ann sürekli birlikte oldukları, seyahat ettikleri, yemeklere  katıldıkları ve birlikte çalıştıkları yönündeki ısrarını sürdürüyor.

YAĞ KRALI

Harold Hamm (67), özellikle ABD’de sanayi alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. Hamm, 1863’te ilk petrol rafinerisini kuran ABD’li John D. Rockefeller’dan sonra gelen en iyi sanayici olarak anılıyor. Hamm’ın 1967 yılında kurduğu ve 15 milyar dolarlık servete sahibi olmasını sağlayan Continental Resources şirketi şu an ABD’nin en büyük yağ fabrikası. Fabrika her gün 700 bin varil yağ üretimi sağlıyor.

EN PAHALI BOŞANMALAR

Dmitry-Elena Rybolovlev: 4.5 milyar $
Alec-Jocelyn Wildenstein: 2.5 milyar $
Bernie-Slavica Ecclestone: 1.2 milyar $
Adnan-Soraya Kaşıkçı: 850 milyon $
Craig-Wendy McCaw: 460 milyon $
Mel-Moore Gibson: 425 milyon $
Roman-Irina Abramovich: 300 milyon $
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)