BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem16 gizli hesaptan 50 milyon liralık trafik!----

16 gizli hesaptan 50 milyon liralık trafik!

16 gizli hesaptan 50 milyon liralık trafik!
28 Nisan 2016 - 09:03 www.finansgundem.com

Polis, BDDK ve TMSF tarafından yapılan operasyonlarda Bank Asya çalışanları ve bazı işadamlarında bulunduğu 13 bin 600 kişinin gizli hesaptan FETÖ'ye yardım ettiği iddia edildi

FETÖ/PDY'nin (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında 45 işadamıyla birlikte gözaltına alınan 41 Bank Asya çalışanı ve 16 işadamının kendi aralarında kurduğu himmet trafiğinin polis tarafından şemaya döküldüğü iddia edildi.

Sabah'ın haberine göre, polis, Bank Asya'nın İstanbul'daki 7 şubesinde bulunan 16 hesap üzerinden gerçekleştirildiği belirlenen 50 milyon liralık himmet trafiğini BDDK ve TMSF müfettişleriyle birlikte incelemeye aldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir aylık çalışmanın ardından trafiğin nasıl işlediğini gösteren bir şema hazırladı. Dikkat çekici şemanın, İstanbul genelinde son 10 yılda 13 bin 600 kişi arasında dönen himmet trafiğinde de uygulanan bir yöntem olduğu bilgisine ulaşıldı.

Himmet için açılan hesapları sahte imza, sahte ve eksik evraklarla açan, yetki belgesi ve vekâletname hazırlayan tamamı Bank Asya ve Asya Katılım Bankası çalışanlarından oluşan, aralarında şube yöneticilerinin de yer aldığı iddia edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)