BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem15 ilçede sonuçlara itiraz etti----

15 ilçede sonuçlara itiraz etti

15 ilçede sonuçlara itiraz etti
03 Kasım 2015 - 17:26 www.finansgundem.com

AK Parti, Diyarbakır'ın 15 ilçesindeki sandıklarda seçim sonuçlarına itirazda bulundu

AK Parti İl Başkanlığınca 26. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarında resmi olmayan sonuçlara göre birleştirilen tutanaklarda inceleme yapıldı.

 Yapılan incelemenin ardından merkez Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ile Lice, Eğil, Kulp, Silvan, Hani, Ergani, Hazro, Dicle, Kocaköy, Bismil ve Çınar'da parti teşkilatlarınca İlçe Seçim Kurullarına yapılan başvuruda, "geçersiz olan oyların HDP adına sayılması" ve "AK Parti'ye verilen oyların HDP adına yazıldığı" iddiasıyla oyların yeniden sayılması talebinde bulunuldu.

 AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki 17 ilçeden 15'indeki sandıklar için İlçe Seçim Kurullarına itirazda bulunulduğunu söyledi.

 Oyların kullanıldığı ilçelerde bazı hukuksuzluklar tespit ettiklerini savunan Saruhan, sandık sonuçlarını etkileyecek şekilde müdahalelerin yapıldığını gördüklerini öne sürdü.

 Saruhan, 7 Haziran'daki seçimin andından bazı sandıklarda seçim sonucuna itirazda bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

 "1 Kasım seçimlerinde yapılan hukuksuzluklara ilişkin de ilçe teşkilatlarımız gerekli itirazı yaptı. Sandıklarda özellikle bir parti lehine ciddi manada mantığı zorlayan bir oranda oy oranının çıktığını tespit ettik. Sandıklara yapılan müdahalelere ilişkin bazı görüntülerin olduğunu gördük. Bazı vatandaşlara baskı ve tehditle oy kullandırılmadığına şahit olduk. Yaptığımız itirazlar neticesinde sonucun değişeceğini düşünüyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)