BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1.2 milyon liralık mahkeme masrafını Hazine ödeyecek----

1.2 milyon liralık mahkeme masrafını Hazine ödeyecek

1.2 milyon liralık mahkeme masrafını Hazine ödeyecek
30 Mayıs 2016 - 05:27 www.finansgundem.com

Abdi İbrahim'in 'şirketi zarara uğrattılar' iddiasıyla işten çıkardığı 331 kişiyle birlikte toplam 338 kişiye açılan dolandırıcılık davasından beraat çıktı. Davanın 1.2 milyon lirayı aşan avukatlık masrafını Hazine ödeyecek

Türkiye'nin en büyük ilaç firmalarından Abdi İbrahim İlaç A.Ş, Kasım 2013'te 350 kadar, ilaç mümessili ve
bölge müdürünü "Haksız prim alındığı" iddiasıyla tazminatsız işten çıkardı.

İşten çıkarılan Abdi İbrahim çalışanları, işe iade davaları açarken bilirkişi raporları işçilerin lehine çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise kritik bir soruşturmayı tamamladı. Savcı Mustafa Küçükoğlu, 7’si ecza deposu sahibi ve yetkilisi, 331’i Abdi İbrahim çalışanı toplam 338 kişi hakkında dava açtı. İddianamede, şüpheliler nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla suçlandı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, müşteki olarak yer alan Abdi İbrahim İlaç’ın avukatları, sanıkların gerekli cezayı almalarını isterken, sanık avukatlar ise, müvekkillerinin şirketi zarara uğratmadığını belirtti.

PRİM ALMAYAN DA ÇIKARILDI

Avukatlar, o dönem küçülmeye giden şirketin, tazminatları ödememek için ‘haksız prim alındı’ iddiasını gündeme getirdiğini öne sürdü. Yapılan savunmalarda, işten çıkarılan kişiler arasında, hiç prim almayan kişilerin de olduğu belirtildi. Sanık avukatları, dosyada birçok tutarsız delilin olduğunu öne sürdü. Örneğin, sanıklardan F.L.’nin doğum izninde olduğu dönemde, haksız prim aldığının öne sürüldüğü kaydedildi.

Duruşma savcısı Aydın Boztaş, geçtiğimiz Nisan ayında görülen duruşmada verdiği mütalaada, tüm sanıklar için beraat talep etti. Savcı Boztaş mütalaasında özetle “Davalı şirketin her türlü denetim ve kontrol olanağı var. Şirket, ilaç depolarına satılan ilaçlar ile kendisine bildirilen ilaçları analiz edip karşılaştırabilirdi. Sanıklar, şirketin denetim imkanını ortadan kaldıramaz. Yine, sanıkların şirketi kandırmaları da mümkün değil” dedi.

HAZİNE 1.2 MİLYON TL ZARARDA

Mahkeme, geçtiğimiz günlerde yapılan 13’üncü duruşmada kararını verdi. Anılan duruşmada tüm sanıklar için beraat kararı çıktı. Mahkeme, her bir sanık için 3 bin 600 TL’lik vekâlet ücretinin Hazine’den alınarak sanıklara verilmesini kararlaştırdı. Böylece, 2 yıl süren davada sanıklar beraat ederken Hazine 1.2 milyon TL ödemek durumunda kaldı. Davanın tarafın Abdi İbrahim İlaç’ın kararı temyiz etme hakkı bulunuyor. (Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)