BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji100 milyonluk başlangıç yatırımı----

100 milyonluk başlangıç yatırımı

100 milyonluk başlangıç yatırımı
21 Ağustos 2016 - 11:20 www.finansgundem.com

Güler Sabancı, Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışında, “Biz bu yatırımı Türkiye’nin gelecek 10-20-30 yılına yapıyoruz” dedi.

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katılan Başbakan Yıldırım iş dünyasına mesajlar verdi. Yıldırım, "Zamanımız kısa, işimiz çok. Siz üretmeye devam edin. Siz Türkiye için iş-aş sağlamaya devam edin. Her zaman yanınızdayız. Turkuaz halıları önünüze aça aça yolumuza devam edeceğiz. Yolları, köprüleri, yeni tren yollarını bunun için yapıyoruz. Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, Türkiye'yi geleceğe hazırlamak için” diye konuştu.
Ar-Ge harcamalarıyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, 2002 sonunda bu alana ayrılan payın milli gelirin yüzde yarımı olduğunu, şimdi yüzde birin üzerine çıkıldığını söyledi.

TEKNOLOJİYE YATIRIM

Başbakan Binali Yıldırım, üniversite-sanayi işbirliğiyle açılan tesisin hayırlı olması temennisinde bulunarak, burada yapılacak her türlü çalışma ve yeniliğin Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için katkı olacağını söyledi. Yıldırım, teknolojiye daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirerek, hükümet olarak destek vereceklerini kaydetti.

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle Aralık 2014'te temeli atılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'ne 100 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 15 Temmuz akşamında Türkiye'nin büyük bir demokrasi sınavından geçtiğini söyledi. Sabancı'nın Türkiye'ye hep güvendiğini söyleyen Güler Sabancı, "Ülkemizin global arenada ileri teknolojiyle fark yaratması ve devler liginin bir oyuncusu olması hedefiyle yeni bir yola çıkıyoruz" diye konuştu.
100 milyon liralık yatırımın ‘başlangıç’ olduğunu kaydeden Sabancı, “Ancak bu merkez, yaratacağı katma değerle üniversitelerimize, iş dünyasına ve ülkemize bu rakamın çok ötesinde katkı sağlayacak” diye konuştu.
Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, havacılıktan otomotive kadar birçok sektörde dönüşüm yaratan, yüksek teknoloji ürünü kompozit malzemeler alanında faaliyet gösterecek. Merkezde Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Kordsa Global üretim mühendisleri kompozitin Ar-Ge ve üretim süreçlerinde birlikte çalışacaklar. Yerleşke, test merkezi olarak da kullanılacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)