BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem100 milyon TL'lik kaçak!----

100 milyon TL'lik kaçak!

100 milyon TL'lik kaçak!
04 Mayıs 2013 - 11:01 www.finansgundem.com

Saç ekimciler kayıt altına girmek istiyor

Türkiye’de saç ekiminin Avrupa’dan daha kaliteli bir şekilde uygulanmasına rağmen kurumsal çalışmadığını belirten Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren, “Önüne gelen saç ekimi yapıyor. Yalnızca hastanelerde değil, köşe bucak merdivenaltı her yerde sağlıksız bir şekilde abi kardeş, karı-koca, teyze-hala herkes bu işe soyundu. Dünyanın en kaliteli saç ekiminin yapıldığı ülkemizde yaşanan bu olumsuz tablo sağlık turizmine zarar verebilir. Sağlık Bakanlığı yasal düzenlemeyle bu işin hastanelerde yapılması zorunluluğunu kaldırmalı. Almanya ve diğer gelişmiş Avrupa ülkelerindeki gibi denetlenmesi kolay olan muayenelerde yapılmasına izin vermeli. Kayıt dışı yüzünden yılda 100 milyon liranın üzerinde vergi kaybı yaşanıyor. Daha fazla vergi veren bir sektör olabiliriz.” diyor.
Mega Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Gülten Ünveren, dünyanın en iyi saç ekiminin Türkiye’de yapılmasına karşın yasal nedenler yüzünden kurumsallaşamadığını söyledi. Son yıllarda ülkemizin sağlık turizminde kaydettiği aşamalar sayesinde büyük bir potansiyele ulaştığını belirten Gülten Ünveren, yasal boşluğu gören herkesin saç ekmeye başladığını söyledi. İsviçre’de aldığı saç ekimi eğitimini 18 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Ünveren, abi-kardeş, karı-koca, teyze-hala herkesin kaçak bir şekilde, sağlıksız koşullarda saç ektiğini belirterek şunları söyledi: “Saç ekimi incelik ister, temizlik ister, sabır ister. Eğer bunu sağlıksız koşullarda yaparsanız, saç ektiren kişide geri dönülmez hasarlar bırakabilirsiniz. Kanunlar saç ekiminin sadece genel ameliyathanelerde yapılmasına izin veriyor. Halbuki saç ekiminin ameliyathanede yapılmasına gerek yoktur. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde saç ekimi muayenehanelerde yapılıyor.Neden ameliyathane saç ekimi için meşgul edilsin ki?.. O anda çok ciddi bir hasta gelebilir ve ameliyathane saç ekimiyle meşgul olduğu için hastanın hayatı tehlikeye girebilir. Kaldı ki, ehliyetsiz kişiler de saç ekmeye başladığı için ve hastanelerde bu müsadeyi alamadıkları için de olur-olmaz her yerde sağlıksız koşullarda saç ekmeye başladılar.”
DEVLETİN KAYBI ÇOK BÜYÜK
Yasal düzenleme getirilerek saç ekiminin genel ameliyathane dışında özel muayenehanelerde gerçekleştirilebilmesinin önü açılırsa devletin büyük bir kazanç sağlayacağını ifade eden Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren şöyle devam etti: “Yurt dışından her gün binlerce hasta geliyor. Sadece hastanede saç ekimi yapmak kayıt dışılığı artırıyor. Eğer ciddi bir şekilde denetlenebilen özel muayenelere müsaade edilirse, hem bu işi abisinden, kardeşinden, teyzesinden, eşinden, halasından vs. öğrenip sağlıksız bir şekilde saç ekimi engellenmiş olur, hem de kayıt altına alınacağı için devlet yılda yaklaşık 100 milyon TL’nin üzerinde kaçağını önlemiş olur.”
SAÇ EKİMİNE GELEN HASTA ALIŞVERİŞ DE YAPIYOR
Son bir yıl içerisinde saç ekimi için Türkiye’ye gelen hasta sayısında büyük bir artış yaşandığını anlatan Mega Hair Trans Yönetim Kurulu Başkanı Gülten Ünveren, gelen hastaların alışveriş yaparak bol miktarda para harcadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye, saç ekimi konusunda Avrupalı hastaların tartışmasız favorisi konumunda. Avrupa’nın dışında Suudi Arabistan, Irak, Dubai ve Katar’ın yanı sıra Güney Kore’den de Türkiye’ye hasta gelmeye başladı. Saç ekimi için Türkiye’ye gelen bu insanlar bol miktarda alışveriş yapıyorlar.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)