BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin10 film vizyonda----

10 film vizyonda

10 film vizyonda
17 Kasım 2017 - 14:13 www.finansgundem.com

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 10 film vizyona girdi

İşte bu hafta gösterime giren filmlerin kısa özetleri...

"Justice League: Adalet Birliği"

Birlikten kuvvet doğar şiarı son yılların süper kahraman filmlerine konu oluyor. Batman'e yarenlik eden Robin tıknaz ve uçarı haliyle yarasa adamımın kenarından bile geçmezken şimdi DC evreninin tüm kahramanları nevi şahsına münhasır ve neredeyse aynı derece güçlü. "Justice League: Adalet Birliği" de Batman'in önderliğinde kurulan bir timin, dünyayı kurtarma macerasını anlatıyor. Daha karanlık ve melankolik görüntüler eşliğinde "Game Of Thrones"in Khal Drogo'su Jason Momoa'yı izlemek siz hanımlara da keyif verecek. Ben Affleck ve Gal Gadot'un da kadroda yer aldığı filmde ünlü yönetmen Zack Snyder'in imzası var.

"Kutsal Geyiğin Ölümü"

Çok sevdiğim "Lobster"da birlikte çalışan yönetmen Yorgos Lanthimos ve aktör Colin Farrell, yine bir arada. Lanthimos, normal bir akla sahip değil. Benim için onu özel kılan da bu. Yaptığı her film için usta bir yönetmeninkine benziyor yorumları yapılsa da bence her film farklı ve biriciktir. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ancak her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu anlatan film, kalbi sıkıp sıkıp bırakıyor. Bir ton duyguyu yaşayacağınız filmde göstergebilimin derin sularına dalmak istemezseniz gizem ve gerilim türünde bir film izleme şansına da sahip olabilirsiniz. Nicole Kidman ve Barry Keoghan filmin diğer başrolleri.

"Sen Kiminle Dans Ediyorsun?"

Hollywood ya da Avrupa sinemasının çokça denediği bir hikaye bu hafta karşımızda! İntiharın eşiğine gelen genç kadını, tutkusu yani dans etmek kurtaracak. Yoklukla elde edilen zaferin tadı karamel gibi olacak. Bence çok eğlenceli. Beş yüz bin liralık büyük ödül için mücadele eden Aysel ve dans hocası Şengül'ün halleri bu kadınlar bu piste nereden düşmüş dedirtiyor tabi ki. Binnur Kaya, dans hocası rolünde öyle iyi ki! Demet Özdemir ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrolü paylaştığı filmde Okan Çabalar'a da dikkat etmek lazım. O napsa ben gülüyorum. Burak Aksak'ın yazıp yönettiği film ruhunuza en az dans kadar iyi gelecek.

“Ayaz”

Hasan, ailesinin namusunu temizlemek için yengesini öldürür ve hapse girer. Neyse ki içerde geçirdiği yıllar boyunca büüyk pişmanlık yaşar. Bu durum seyirci için küçük bir umut ışığı anlamına geliyor, işlediği suçla övünen insanların varlığına kıyasla... Hapisten çıkınca kendisini yengesinin oğlu Ayaz’a bakmaya adayan Hasan ve Ayaz’ın yol hikayesi tabi ki dokunaklı. Ancak yetersiz.

"Beginner"

Öğrenmenin yaşı yok! Sen öğrenmeye çalışırken, o eylemi sana yakıştıramayanların küçümseyici bakışlarının da sonu yok. Güven Kıraç'ın canlandırdığı taksici Faruk İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Yalnızlıktan sıkılıp intihar etmek yerine, yalnızlığına sarılıp öğrenmeyi tercih ediyor. Yine de bir yerlerde kapana kısılı bir ruh var. Faruk da biliyor bunu, ben de. Dokunaklı film, yönetmeni Burçak Üzen'in ellerine sağlık.

“Bizim Küçük Günahlarımız”

Haftanın yerli filmlerinden “Bizim Küçük Günahlarımız” Mehmet Turgut imzasını taşıyor. Tesadüflerle bir araya gelen farklı insanların hikayesinin anlatıldığı filmde Savaş Özkul, Oğuzcan Ulu, Bahar Dokur, Sumru Topuz, Deniz Aksaya gibi isimler rol alıyor.

"İçimdeki Güneş"

İki kadın... Claire Denis ve Juliette Binoche. Romantik Paris şehrinde, biri yönetmen diğeri başrol koltuğunda iki kadın... Ortaya tabi ki bir kadın hikayesi çıkıyor. Komik, olduğu gibi, dışında arayan, içine dönen... Juliette Binoche'nin yaşlansa da güzel kalan yüzü hatırına dahi izleyebileceğim film bu neden olmasa bile güzel. Dul, çocuklu, 50'li yaşlarındaki sanatçı kadının aşkı arayan ruhunu anlatan filmi birazcık gülmek ve sakinleşmek için izleyin derim.

"Kardan Adam"

Norveçli yazar Jo Nesbø'nun 2007'de yayımlanan aynı adlı romanını çok sevmiştim. Karla dolu mekanlarda işlenen cinayetlerin varlığı hep ürpertir beni. Soğukkanlılıkla, soğuk havada geçen hikaye; bir katilin ne kadar ileri gidebileceğini, bir dedektifle kurduğu ironik ilişkide cüretini ne kadar aşabileceğini gösteriyor. Kadro çok iddialı. Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg gibi isimlerin rol aldığı film Tomas Alfredson imzalı.

“Küçük Vampir”

Vampirleri çok severim. Büyük bir ödül gibi gözükse de onların en büyük uğursuzluğu ölümsüz olmalarıdır. Almanya yapımı animasyon işin eğlenceli tarafına odaklanıyor. Küçük bir vampir, vampirlerden korkmayan bir çocuk ve vampir avcısının macerasının anlatıldığı filmi Richard Claus ve Karsten Kiilerich yönetiyor.

“Seni Gidi Seni”

Bayrampaşalı taksici Bülent, dışarıdan kaba, hoyrat ve şiddet yanlısı gibi gözükse de büyüklerine hürmet, küçüklerine kudret gösteren bir zattır. Mahallenin abisi Tarık’ın elinden dolandırıcılık yoluyla alınan paraların hesabını sormak için harekete geçen Bülent’in macerasında Ahmet Kayakesen, Serdar Sezgin, Burak Satıbol gibi isimler rol alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)