BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi1 yılda 1 milyon borç mektubu----

1 yılda 1 milyon borç mektubu

1 yılda 1 milyon borç mektubu
21 Eylül 2014 - 09:04 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, bu yıl vatandaşa vergi borcunu, yükümlülüğünü anımsatan yaklaşık bir milyon mektup gönderdi

Maliye Bakanlığı, bu yıl vatandaşa vergi borcunu, yükümlülüğünü anımsatan yaklaşık bir milyon mektup gönderdi. Borcu olmayana da mektup gidince Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olaya el koydu. Vatandaşı korkutan, vergi ödemekten soğutan borç bildirme mektuplarının dili değişti, taşranın uyarı yazısı gönderme yetkisi kaldırıldı. Maliye mektuplarında ilk kez Torba Yasa kapsamında vergi ayağından nasıl yararlanılacağına dair bilgilere yer verildi.
 
KİBAR BİR DİL KULLANILIYOR
Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan mektuplarda vatandaşları vergi uyumuna teşvik edecek bir üslup kullanılırken, "Yasadan yararlanılması durumunda borç yükünüz hafifleyecektir. İşlerinizde başarılar diliyoruz" denildi. Geçtiğimiz aylarda, vatandaşlara "vergi borcunuz var" diyerek borcu olmayanlara dahi mektup gitmesine tepki yağınca Maliye'nin dilini değiştirdiği belirtiliyor. Mektuplarda borcun türü, miktarı ve ayrıntılarının alınabileceği iletişim kanalları da vurgulandı.
 
BORCU OLMAYANA GİTMEYECEK
Maliye Bakanı Şimşek'in "nazik bir dil kullanılacak" dediği mektuplar Torba Yasa'nın kabul edilmesinin hemen ardından postaya verildi. Yeni mektuplarda vatandaşın ihtiyacı olan bilgilere yer veriliyor. Gelir İdaresi, vatandaşı rahatsız eden ifadeleri çıkarırken, borcun türü, miktarı hakkında ayrıntılı bilgilere yer verildi. Yeni sistemle birlikte borcu olmayana mektup gitmesinin de önü kapatıldı. Artık taşradaki vergi dairelerinden borç bildirim mektupları gönderilemeyecek. Maliye bu yetkiyi kaldırırken, mektupta yapılandırmaya ilişkin de kapsamlı bilgilere yer verildi.
 
BORÇLAR HATIRLATILDI
Maliye bu yıl mükelleflere borçlarını, yükümlülüklerini anımsatan yaklaşık 1 milyon mektup gönderdi. Elektrik, doğalgaz abone bilgilerinden hareketle 3 ve daha fazla sayıda aboneliği bulunan ya da vergi mükellifiyeti olmayanlara yaklaşık 31 bin mektup yollandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)