BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 milyon dolarlık tarihi eser operasyonu----

1 milyon dolarlık tarihi eser operasyonu

1 milyon dolarlık tarihi eser operasyonu
22 Şubat 2018 - 11:27 www.finansgundem.com

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenlediği bir operasyonla Roma ve Bizans dönemlerine ait 1981 parça tarihi eseri ele geçirdi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Aksaray’da ikamet eden D.C. ve G.Y. isimli şahısların kaçak kazı sonucu elde ettikleri Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserleri İstanbul’da 1 milyon dolara piyasaya sürmek için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı.

ROMA VE BİZANS DÖNEMLERİNE IŞIK TUTAKACAK

Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, şüpheli şahısların tarihi eserleri taşıdığı (68 BA 088) plakalı araç ile İstanbul il sınırlarına giriş yaptığı tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından takibe alınan araç Çekmeköy mevkiinde durduruldu.  Yapılan aramalarda, aracın bagaj kısmında bin 981 parça tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserleri inceleyen İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileri; eserlerin Roma ve Bizans dönemine ait paha biçilemeyecek değerde eserler olduğunu, Roma ve Bizans dönemlerinin aydınlatılamayan bazı dönemlerine ışık tutacağını belirttiler. 

Ele geçirilen tarihi eserler 2863 sayılı kanun kapsamında koruma altına alınırken, yakalanan (2) şahıs adli makamlara sevk edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)