BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZorunlu askerlik kalkıyor mu----

Zorunlu askerlik kalkıyor mu

Zorunlu askerlik kalkıyor mu
09 Mayıs 2015 - 12:28 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan zorunlu askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 4 yılda 2 kez bedelli askerlik yasası çıkarıldığını ve askerlik süresinin de kısaltıldığına dikkat çekerek, bedelli askerlik ve sözleşmeli askerlikle ilgili açıklamalar yaptı.
 
"GENÇ NÜFUS YOK, ASKERE ÇAĞIRIYORUZ, KİMSE GELMİYOR..."
Bakan Yılmaz, Sivas ziyaretinde Türkiye Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici'ye yaptığı ziyaretinde profesyonel askerliğin getirilebileceğinin altını çizerek, "Hollanda ile Almanya zorunlu askerliği kaldırdı. Almanya'nın İçişleri Bakanı 'Sayın bakanım zorunluğu askerliği askıya aldık. Nüfus artış hızı yok. Genç nüfus yok, askere çağırıyoruz, kimse gelmiyor. İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz' diyor. İstiyoruz ki Türkiye o duruma geçmesin ama gidişat odur. Nüfus artış hızı belli bir orana gelmezse, nüfus yaşlanırsa? Şu anda 400 bin Mehmetçiğimiz geliyor, subaylar, astsubaylar hariç, zorunlu askerlik kapsamında gelenler. Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur, çağırdığında 400 bin değil, 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız. Ama inşallah, Türkiye o döneme gitmez diye düşünüyoruz." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)