BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZiraat Bankası şubeleri etkilendi mi?----

Ziraat Bankası şubeleri etkilendi mi?

Ziraat Bankası şubeleri etkilendi mi?
08 Temmuz 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Yunanistan'da dört şubesi olan Ziraat Bankası, aktifpasif dengesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını açıkladı

Yunanistan'da Gümülcine, İskeçe, Rodos ve Atina'da toplam dört şubesi olan Ziraat Bankası da bankacılık sisteminde alınan önlemleri uyguluyor.  Sabah'ın haberine göre, şubelerinde de kapatma ve 60 euroluk limit uygulamasının yapıldığını belirten banka yetkilileri, "Biz de Yunan bankacılık otoritesinin aldığı tüm kararları uyguluyoruz. Kapanması gerektiği zaman şubeler kapanıyor. Para çekme limiti de getirildi. Ancak krizin başlangıcından beri ihtiyatlı olduğumuz için şu anda aktif-pasif dengesi anlamında bir sorun yaşamıyoruz. Bu son krizden etkilenmedik" dedi. Yetkililer ayrıca Yunanistan operasyonunun, toplam banka bilançosu içindeki payının düşük olması nedeniyle bir sıkıntı yaşanmasının beklenmediğini ifade etti.

BİLANÇODAKİ PAYI KÜÇÜK

Gümülcine ve Atina şubelerinin açılışını 2008'de dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in katıldığı bir törenle yapan Ziraat Bankası, İskeçe'yi 2010'da ve son olarak da Rodos'u 2011'de hizmete soktu. Yani bankanın Yunanistan'daki varlığı küresel krizin başlama ve Avrupa'da krizin derinleştiği yıllara denk geliyor. 2014 sonu itibarıyla Ziraat Bankası'nın Yunanistan'daki toplam aktifi 335 milyon 504 bin lira düzeyinde bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)