BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYurt dışı oylarda kim önde? ----

Yurt dışı oylarda kim önde?

Yurt dışı oylarda kim önde?
20 Mayıs 2015 - 13:06 www.finansgundem.com

TAVAK Başkanı Şen, Almanya’daki Türkiyeli seçmenler arasında yaptıkları seçim anketi araştırmasında AKP’nin oy oranı için "%50’nin üzerinde" dedi.

Türkiye – Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK)  Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Sokak TV’de Prof. Dr. Haluk Şahin’in sunduğu programa katılarak Almanya’daki Türkiyeli seçmenler arasında Nisan ve Mayıs aylarında yaptıkları siyasi eğilim araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Şen, sadece Almanya’da kayıtlı seçmen sayısının 1 milyon 380 bin olduğunu, Almanya ile birlikte diğer tüm ülkelerdeki seçmen sayınını 5 milyon civarında olduğunu belirtti.

NİSAN AYI SONUÇLARI

Yaptıkları seçim araştırması hakkında bilgi veren Faruk Şen, Nisan ayında AK Parti’nin oy oranının yüzde 53, CHP’nin oy oranın yüzde 17, HDP’nin oranının yüzde 14, MHP’nin oy oranının ise yüzde 12 olduğunu açıkladı.

Faruk Şen ayrıca, Nisan ayı içinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya’da yaptığı seçim gezisinde, gurbetçilere yönelik seçim vaadinin  oy oranını artırmada etkili olduğunu belirtti.

Şen, buna örnek olarak, gurbetçiye bedelli askerliğin 6 bin euro’dan bin euro’ya düşürüleceğini, Almanya ile Türkiye arasında emeklilik konusunda mevut pürüzlerin giderileceğini gösterdi.

Faruk Şen Almanya’da yapılan anketlerde HDP’nin oy oranın Türkiye’den yüksek olmasını ise bu partinin Almanya’dan Alevi bir temsilciyi milletvekili adayı göstermesine, dolayısıyla hem Alevilerin hem de HDP ve Kürt diasporasının seçim için enerjik bir biçimde çalışmasına bağladı.

Şen, Nisan ayında olduğu gibi Mayıs ayında da CHP’nin oy oranın yüzde 17, MHP’nin oy oranın 12 olduğunu söyledi. Faruk Şen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Almanya’ya yaptıkları seçim gezisinde gurbetçiye yönelik hiçbir vaatte bulunmadıklarını hatırlattı.

Her iki liderin de asgari ücretin artırılması, emeklilere dini bayramlarda ikramiye gibi Türkiye’de açıkladıkları seçim beyannamelerindeki vaatleri tekrarladığını, Almanya’da Türkiyelilere dönük bir mesajlarının bulunmadığını söyleyen Şen, dolayısıyla oy oranlarında bir artış kaydedilmediğini dile getirdi.
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx20 Mayıs 2015 17:27

    338 millet vekili herkes notuna alsın Syg

  • FBLİ20 Mayıs 2015 16:17

    Bittiniz bittinizzzzzzzzzz.7 hazirandan sonra ki 5 yıl içinde alp diye bir parti kalmayacak aynı anap gibi tarihe göülecektir

  • dlbyz20 Mayıs 2015 16:12

    mhp 4. parti olarak meclise giremez ise şaşırmam

  • ŞAMİL20 Mayıs 2015 15:42

    9 seçim geçti kimin yazısı itibarlı ?

  • Byk20 Mayıs 2015 14:17

    Yedek anahtarlar demek bu işlere yarıyor.

  • secmen20 Mayıs 2015 14:15

    esek ölür kalir semeri..insan ölür kalir eseri...

  • mualif20 Mayıs 2015 13:59

    hikaye anlatıyorsunuz hikaye son çırpınışlar bunlar

  • şerafettin tektük20 Mayıs 2015 13:34

    şimdi bu haberdeki beyefendiye 08 haziran sabahı bu beyanatlarını bir hatırlatmak lazım, tabi bulabilirsek kendisini meydanda..çünkü ücret karşılığı ve keyfe keder yaptıkları bu araştırmaların hüsranla sonuçlanmasından sonra kendileri de bir kaç ay ulaşılmaz oluyorlar..en azından unutulana kadar..

  • ne hakları var20 Mayıs 2015 13:31

    türkiyede yaşamayan adam türkiyenin sorunlarını ne bielecek de bizim kaderimizde sözsahibi olacak. yok zaten bu ülkede imkan bulsalar, bu ülkeyi sevseler burada olurlardı yurtdışında değil. vatandaşımızsa niye burda yaşamıyor?