BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan’da kıtlık tehlikesi----

Yunanistan’da kıtlık tehlikesi

Yunanistan’da kıtlık tehlikesi
04 Temmuz 2015 - 08:12 www.finansgundem.com

Yunan İhracatçıları Birliği, ithalatın gelecek haftalarda bazı ürünlerde ‘kıtlık’ yaşanabilecek seviyede azalacağı uyarısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) 1.6 milyar Euro’luk borç taksidini ödeyemeyip temerrüde düşen Yunanistan, 4 günde 1.2 milyar Euro’luk fatura ile karşı karşıya kaldı. Pazartesi günü yürürlüğe giren ve ülkede hayatı durduran sermaye kontrolünün ülke ekonomisine verdiği zararın 1.2 milyar Euro’yu bulduğu ileri sürüldü. Bankalar kapalı olduğu, ATM’ler ise günde 60 Euro verdiği için şirketler ithalat yapamadı. Hammadde olmadan üretim de gerçekleşemediği için ihracat da durdu. Ülkede ithal ürünlerde kıtlık yaşanacağı ileri sürüldü. Turizmde ise iptaller yüzde 40’a ulaştı.  Yunanistan Ticaret Konfederasyonu (ESEE) Başkanı Vasilis Korkidis “İthalat, ihracat, fabrikalar, firmalar, ulaşım her şey durdu” dedi.
 
‘EVET’ÇİLERİN SAYISI ARTIYOR

Yunanistan’da kemer sıkmaya “Evet” diyenlerin sayısı artıyor. Bankalarıın kapatılmasından önce yüzde 57 olan “Hayır”cılar yüzde 43’e geriledi ve sonucun çok çekişmeli olacağını ortaya koydu. Bloomberg’in yaptırdığı ankete göde “Evet” ve “Hayır” oyları arasında sadece 0.5 puanlık fark var. Halkın yüzde 43’ü kreditörlerin planına “Hayır” diyor. “Evet” diyenlerin oranı ise yüzde 42.5. ALCO’nun anketi yüzde 11.8’lik kararsız kesimin olduğunu gösteriyor. ALCO’nun anketine göre “Evet” diyenlerin oranı yüzde 44.8, “Hayır” diyenlerin yüzde 43.4 seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)