BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan tarihi referandum için sandık başında----

Yunanistan tarihi referandum için sandık başında

Yunanistan tarihi referandum için sandık başında
05 Temmuz 2015 - 11:58 www.finansgundem.com

Yunanistan'da kader oylaması başladı. Başbakan Çipras da oyunu kullandı, halkı 'hayır' demeye çağırdı.

Yunanistan'da yapılan referandum için oy verme işlemi  başladı. Yunan vatandaşlar kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması  karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul edip etmemesi konusunda karar  vermek üzere sandığa gitti. Saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 19.00'a kadar sürecek. Kayıtlı 9 milyon 855 bin 29 seçmenin olduğu Yunanistan'da 20 bine  yakın sandıkta oy kullanılıyor. 
 
Kayıtlı seçmenlerden 5 milyon 82 bini kadın. Seçmenlerden 108 bini  ise ilk kez oy kullanacak. Geçen ayın sonlarına doğru gerçekleşen Avro Kuşağı Maliye Bakanları  Toplantısı'nda AvrupaKomisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para  Fonu'nun sunduğu ve iki metinden oluşan mevcut kurtarma paketinin tamamlanması,  ileriye dönük reformlar ve borç sürdürülebilirlik analizinden oluşan teklifin  hükümetçe kabul edilip edilmemesi için sandığa giden halk "evet" ya da "hayır"  diyecek. Referandumun geçerli olabilmesi için kayıtlı seçmenin yüzde 40'ının  sandığa gitmesi gerekiyor. 
 
ÇİPRAS OYUNU KULLANDI
 
Çipras, referandumda oyunu Kipselli semtindeki bir okulda kullandı.  Çipras'ın okula gelişinde "Hayır" oyu kullanacaklar tezahüratlarda bulundu. Çipras, oy kullanacağı salonda sandık görevlileriyle tokalaştı, basın  mensuplarını selamladı. Oyunu kullanmasının ardından açıklamada bulunan Çipras,  demokrasi adına bugünün bayram günü olduğunu söyledi. Korku ve şantajların yenildiği zaman kurtuluşun demokrasilerde  olduğunu ifade eden Başbakan Çipras, "Bir çok kişi hükümetin iradesini gözardı  edebilir ama halkın iradesi asla gözardı edilemez. Eminim ki yarından itibaren  Avrupa'nın kurucu değerlerine dönmesine yönelik bir yol açılacaktır" dedi. 
 
YUNANİSTAN BATARSA 1 TRİLYON EURO KAYBEDİLECEK
 
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, İspanya gazetesi El Mundo'ya yaptığı açıklamada kreditörlerin Yunanistan’a yaptıklarını "terörizm" olarak niteledi. Varufakis “Neden bankaları kapatmak için bizi zorladılar. İnsanlara korku aşılamak için. Ve terörü yaydığın zaman, terörizm olur” ifadelerini kullandı. Pazar günü yapılacak referandumda ‘Hayır’ çıkması halinde de kreditörlerle yeni bir anlaşmanın sağlanacağından emin olduğunu ifade eden Varufakis, anlaşmaya varılmaması halinde bunun iki taraf içinde de (Avrupa ve Yunanistan) çok masraflı olacağını belirtti. General Motors’un 2009 yılında borçlarının yeniden yapılandırılmasını örnek gösteren Varufakis, “İşte bizim istediğimiz buydu. Bir şirket finansa ihtiyacı olduğu zaman bankaya gider ve borçlarını yeniden yapılandırır. Şirket böylece kurtulur. Biz de bunu istiyoruz. Yarınki referandum Avro Bölgesi'nin bir üyesi olarak Yunanistan’ın geleceğine karar verilecek bir referandum. Yunanistan batarsa 1 trilyon avro kaybedilecek. Bu da İspanya’nın bir yıllık gayri safi milli hasılasına denk geliyor. Bu çok para. Avrupa’nın buna izin vereceğine inanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)