BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan AB’den çıkarsa, Avrupa dağılabilir----

Yunanistan AB’den çıkarsa, Avrupa dağılabilir

Yunanistan AB’den çıkarsa, Avrupa dağılabilir
29 Ocak 2015 - 17:46 www.finansgundem.com

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran Yunanistan’ın ekonomik geleceğini değerlendirdi.

Dünyaca ünlü sigortası şirketi “Euler Hermes, erken genel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Yunanistan’ın ekonomik geleceğini değerlendirdi. Euler Hermes, kısa dönemde belirsizlikler beklense de iyimser senaryosunu değiştirmediğini açıkladı. Bu doğrultuda Yunanistan’daki GSYİH büyümesinin 2015’te yüzde 1,4, 2016’da ise yüzde 1,8 olacağı, iflaslarda ise 2015’te yüzde 4, 2016’da yüzde 8 azalma kaydedileceği öngörülüyor.
Yunanistan’da seçim sonrası önceliğin borç sorununa verilmesi gerekeceğini vurgulayan Euler Hermes, en kötü senaryonun Yunanistan’ın Avrupa Birliği (AB), IMF ve ECB temsilcilerinden oluşan Troyka heyeti ile anlaşamaması, bunun da reel ekonomiyi olumsuz etkilemesi olduğunu belirtti.

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran, en olumsuz senaryonun gerçekleşmesiyle Yunanistan’ın AB’den çıkmasının ekonomik getirilerinin dikkate değer olacağını ve bunun ne pahasına olsun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Subran, “Bu durumda GSYİH 2015’te yüzde 15, 2016’da ise yüzde 10 geriler. İflaslar ise 2015’te yüzde 50, 2016’da yüzde 30 artar. Yeni Yunan Drahmisi’nin finansal pazarlarda kabul görmeye başlaması ve ekonominin kendine gelmesi zaman alacağı için iyileşmenin ilk sinyalleri en erken 2017’de görülebilir” dedi.

Yunanistan’ın AB’den çıkması, Avrupa’nın dağılmasına neden olabilir
Euler Hermes’e göre Yunanistan’ın AB’den çıkması olasılığına yönelik belirsizlikler yüksek ve bunun gerçekleşmesi, hem bölge ekonomisine, hem de politikaya önemli derecede zarar verebilir. Çıkışın gerçekleşmesi, diğer Euro Bölgesi ülkelerine üyeliklerinin anlamını sorgulamaları gerektiğine dair sinyaller gönderebilir. Finansal stres önemli derecede yükselebilir ve pek çok Avrupa ülkesindeki hassas finansman kanalları bundan hemen etkilenir. Sermaye çıkışları hızlanır ve Euro yeniden problemli, üzerinde uzlaşılması zor bir döviz kuru olur. Euro Bölgesi’ndeki çekingen büyüme duraksarken, Güney Avrupa ülkelerinin karşıdan esen rüzgârda ayakta kalmak için uğraşmaları gerekebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)