BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksekova Havalimanı açıldı! İşte ismi----

Yüksekova Havalimanı açıldı! İşte ismi

Yüksekova Havalimanı açıldı! İşte ismi
26 Mayıs 2015 - 15:26 www.finansgundem.com

Erdoğan ve Davutoğlu'nun birlikte açtığı Yüksekova Havalimanı'na Selahaddin Eyyubi adı verildi

Hakkari Yüksekova Havalimanı 2 yıl gecikmenin ardından bugün resmen açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu birlikte katıldı.

Havalimanına Başbakan Davutoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Taksim bizim Kabe'miz" açıklamalarını eleştirirken sıklıkla referans gösterdiği Sehahattin Eyyübi'nin adı verildi.

2 YIL GECİKTİ 99 KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksekova Havalimanı'nın açılışının terör saldırıları nedeniyle 2 yıl geciktiğini, havalimanı inşaatına 99 kez saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasının detayları şöyle:

Bugün tarihi bir gün. Yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Hakkari artık bugün Selahaddin-i Eyyübü Havalimanı'yla geleceğe başka yürüyor.

99 kere buraya saldırı oldu. 2 yıl açılışı ertelendi. Müteahhitler tehdit edildi, iş makinaları yakıldı. Bütün bunlara rağmen kararlıydık. Bu bitecek Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek.

Ne diyorlardı?

Bu havalimanıyla asker gelecekmiş! Askerin uçağı, aracı gereci var istediği yere zaten gider. Bu havalimanına Hakkarili kardeşimin ihtiyacı var. Neden Hakkarili kardeşim 4 saat yola gitsin uçağa binmek için.

BİZ BU OYUNU BOZDUK

Biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyoruz. Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Biz Müslümanız! Birileri Zerdüşt'tür. Benim onlarla işim olmaz. Havalimanının inşaatını engellemek Hakkariliye ihanettir.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olanıdır" biz bu aşkla yoldayız. İstiyorlar ki, Hakkarili kardeşim buraya sıkışıp kalsın. Biz bu oyunu bozduk.

Örgütün yaptıkları baskıyı biliyoruz. Yıllarca baskıdan şikayet edenler bugün aynısını buradaki halka yapıyor. İnkar, asimilasyon politikalarını biz yok ettik. Kürt vatandaşlarımıza bu ülkede özgürce yaşamayı biz tattırdık. OHAL'i biz kaldırdık. Tek parti döneminin zulmüne boyun eğdirtmedik. 1990ların, 80'lerin karanlık günlerinde bu halk ayakta kalmayı başardı. Eminim bugün de aynısını yapacaktır.

BAŞARAMADIK!

Partilerin kapatılmasını yasaklayacaktık. Muhaleftetin engeli ve içimizdeki bir kaç hain nedeniyle başaramadık. Çözüm süreci aynı kararlılkla devam edecek. Biz bu süreci terör örgütü ve güdümündeki parti ile başlatmadık milletimizle başlattık

Bu ülkede anneler evlatlarıyla Kürtçe konuşamıyordu artık konuşuyor. Biz bunların Ahmet Kaya'ya yaptıklarını yapmadık.

KÜRTÇE KUR'AN-I KERİM

Diyanet İşleri bundan 10 bin tane bastırdı ve Doğu ile Güneydoğu'ya gönderdi. Bundan rahatsızlar. Neden? Benim Kürt kardeşim Kur'an'ın Kürtçesini okuyup öğrenmesin diye.

Diyanet'i, din derslerini kaldıracağız diyorlar. Buralara yatırım gelmiyorsa bilin ki bunun nedeni 'terör'dür. Sermaye korkaktır, ürkektir!

OHAL'İ KİM KALDIRDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise AK Parti hükümetlerinin Doğu ve Güneydoğu yatırımlarından detaylıca bahsetti.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Dün Çanakkale'deydim. Onbinlerce vatandaşımız sizler hep bir ağızdan selam yolladı. Bir gün Çanakkale'deyiz, bir gün Şırnak'tayız. Bize uzak diyar yoktur. Allah kardeşliğimize darbe vurmasın. Yüksekova şahit olsun! Çanakkale'de ecdadımız nasıl omuz omuza yürümüşse, Selahattin Eyyübü Kudüs'e inancı için yürümüşse bir de geleceği hep birlikte yürüyeceğiz.

Var mısınız?

Bu havalimanı ile Hakkari'yi Çanakkale'ye komşu kılmaya var mısınız?

Hakkari'nin AK Parti hareketi içinde tarihi bir yeri vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 2002'de büyük yürüyüşe çıktığında ilk mitingi Hakkari'den yaptı. 12 yıl içinde OHAL'i kaldırdık. Meralar, köyler boşalmıştı. OHAL'i, yol kontrollerini kim kaldırdı?

HAKKARİ'YE TATİLE GELECEĞİZ

1-2 gün izin yaratabilirsek bu topraklara dinlenmeye de geleceğiz. Bayramda diz dize sohbet edeceğiz inşallah.

Anaların gözyaşları dinecek. Oğlum nerede diye sormayacak?

HDP SALDIRILARI

Olayın üzerinden 1 saat geçmeden Demirtaş, bana ve Cumhurbaşkanımıza dönüp 'bunun arkasında siz varsınız' dediler. MHP, CHP, Doğan Medya'da aynısını söyledi. DHKP-C'li dedik. Sonra DHKP-C'den 'HDP'yi destekliyoruz' diye açıklama geldi.

HAVALİMANI'NIN ADI: SELAHADDİN EYYÜBÜ

Kudüs ebediyyen Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Müslümanları'ndır diyoruz. Bunu dünyaya duyurmak için bu havalimanına Selahaddin-i Eyyübü adını veriyoruz. Bütün Türkiye sana söz veriyor Selahaddin Eyyübü Ortadoğu'yu kardeş kıldıysan biz de bu topraklara kardeşliği kılacağız.

Kudüs Yahudiler'indir diyenlerle dost olmadık olmayacağız!

7 Haziran'da bunlara ders verecek misiniz? Dağlar şahit söz mü?

Hakkari sözünden dönmez! Şu dağlar yıkılır Hakkari sözünden dönmez!

SEÇİM BU İKİSİ ARASINDADIR

Bir tarafta AK Parti'nin barış, çözüm vizyonu, diğer tarafta üçlü çete ve arkasındaki bazı unsurları Türkiye'yi 90'lı yıllara götürme çabası var. Seçim bu ikisi arasındadır.

Irak'taki dostlarımıza sesleniyorum: Bu suni sınırlar gün içinde kalkacak. Bütün bu bölgeyi kardeşlik diyarı yapmaya var mısınız?

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU YAN YANA

Açılışın yapılacağı alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu protokoldeki yerleri aldı. Erdoğan ve Davutoğlu'na eşleri Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu da eşlik ediyor.

ÇOCUKLARLA KEYİFLİ SOHBET

Açılış töreni sırasında protokole gelen çocuklarla Erdoğan çiftinin keyifli sohbeti de objektiflere böyle yansıdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)