BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldız Holding'den 2 operasyon daha----

Yıldız Holding'den 2 operasyon daha

Yıldız Holding'den 2 operasyon daha
06 Mayıs 2015 - 06:43 www.finansgundem.com

​Yıldız Holding’in Ak Gıda’ya ilişkin satış kararından sonra iki farklı operasyonu daha yönettiği ortaya çıktı

Bünyesindeki en büyük gıda şirketlerinden Ak Gıda'yı, Fransız gıda devi Groupe Lactalis şirketine satan Yıldız Holding'in iki yeni operasyona daha hazırlandığı öğrenildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Yıldız Holding, 150 yıllık Alman meyve suyu üreticisi Ecker-Granini ile ortak kurduğu şirketin tamamının sahibi oluyor. Yıldız Holding’a bağlı Ülker Golf’de ise kontrol Ice Cream Investment’e geçiyor.

Yıldız Holding ile Eckes-Granini Group ile 5 yıl önce ortaklığa gitti. Taraflar yüzde 50-50 ortaklıkla Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu. 45 milyon TL sermayeli bu şirketin yönetiminde Murat Ülker’in yanı sıra Pepsi’nin eski Türkiye Başkanı Jim Nafez Zaza da yer alıyor. Granini markası ile üretim yapan şirket ile ilgili son gelişme Rekabet Kurumu’na (RK) yapılan başvuru sonrası ortaya çıktı.

Buna göre Yıldız Holding, Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de bulunan Eckes-Granini Group GMBH ve Eckes-Granini International GMBH’in hisselerinin tamamını alıyor. RK’nın onayı ile birlikte şirketin yüzde yüz hissesi Yıldız Holding’e geçmiş olacak.
 
ÜLKER GOLF'TEKİ SÜREÇ


Daha önce Ülker Golf’un yüzde 25’ini alan Ice Cream Investment BV (ICI) yeni bir hisse alımı daha yapıyor. Dondurma markası Ülker Golf’ün sahibi Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özokur’a ait hisse, Rekabet Kurumu’nun onayı ile birlikte ICI’ya geçecek. Aynı zamanda Murat Ülker’in eniştesi olan Özokur’a ait hissenin ICI’ya geçmesi ile birlikte 65 milyon TL sermayeli Ülker Golf’de kontrol ICI’ye geçmiş olacak.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)