BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni kabine için Ali Babacan bombası----

Yeni kabine için Ali Babacan bombası

Yeni kabine için Ali Babacan bombası
18 Kasım 2015 - 15:14 www.finansgundem.com

Yeni kabine değişikliğiyle ilgili gelen en son kulislere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'ın İçişleri Bakanlığı'na getirilmesini istiyor

Yeni kabine değişikliği siyasetin ana gündem maddesi.
En çok merak edilen soru ise yeni kabine listesinde kimlerin olduğu.
Kısa bir süre önce yayına başlayan ve hükümet kulislerine yakın olduğu belirtilen Yeni Yüzyıl gazetesinde yer alan bir habere göre, Davutoğlu’nun “uyum için kabinenin kendisine yakın isimlerden kurulmasını istediği” bilgileri aktarılıyor.
Yeni Bakanlar Kurulu listesiyle ilgili haberde yer alan iddialar ise şöyle:

YENİ KABİNE'DE ALA – AKDOĞAN – ALBAYRAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Efkan Ala, Yalçın Akdoğan ve damadı Berat Albayrak’ın yeni kabinede mutlaka yer almasını istediği, ancak Davutoğlu’nun bu görüşe pek sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

ÜÇ DÖNEME TAKILAN BAKANLAR

Üç dönem engelinden kurtulan ve Meclis’e giren 8-9 bakan bulunuyor. Başbakan Davutoğlu bu isimlerden 2-3 tanesinin kabinede yer almasına sıcak bakıyor. Erdoğan’ın ise kabineye daha fazla üç dönemlik sokmayı istediği konuşuluyor.

MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?

Kulislerde konuşulanlara göre Davutoğlu, Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden biri olan eski Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ı Meclis Başkanı yapmak istiyor. Ancak Yıldırım’ın eskisi gibi Ulaştırma Bakanlığı’na talip olduğu ve şimdiden bazı projeleri hazırladığı kaydediliyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir diğer habere göre ise hükümetin uzun süredir kullanmadığı "5. Başbakan yardımcılığı" görevinin, bu kabinede kullanılabileceğini ve bu ismin Binali Yıldırım olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

EKONOMİYİ KİM YÖNETECEK?

Yeni kabinede en merak edilen konulardan biri de ekonomiden sorumlu olan Ali Babacan’ın durumu. Kulislerde, Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ı ‘ekonominin patronu’ olarak istediği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Babacan’ı İçişleri Bakanı olarak değerlendirmek istediği konuşuluyor. Ancak Davutoğlu’nun Erdoğan’ın böyle bir istediği olması halinde B planı olarak Ali Babacan’ı Avrupa’daki iyi ilişkilerini de göz önünde tutarak Dışişleri Bakanlığı’na kaydırabileceği konuşuluyor.

“Berat Albayrak'ın ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olması beklentisinin hakim olduğu” belirtiliyor. Maliye Naci Ağbal'a, Hazine Mehmet Şimşek'e, Ekonomi Bakanlığı ise yine Nihat Zeybekçi'ye teslim edilecek.

YENİ KABİNE MALİYE BAKANI

Ali Babacan’ın Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığından alınması, halinde Merkez Bankası, Kamu Bankaları ve diğer ekonomi bürokrasilerinde de hızlı değişikliklerin ve istifaların olabileceği konuşuluyor. Maliye Bakanlığı’na Erdoğan’a yakınlığı ile bilenen eski Maliye Müsteşarı Naci Ağbal’ın getirilmesini ağırlık kazandığı konuşuluyo
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)