BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Başbakan bugün belirleniyor----

Yeni Başbakan bugün belirleniyor

Yeni Başbakan bugün belirleniyor
21 Ağustos 2014 - 01:59 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yerine AK Parti Genel Başkanı ve TC Başbakanı olacak kişi bugün belli oluyor. Başkentin nabzı saat 14.00'te atacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos’ta görevini bırakacak.
Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ilk kez halk tarafından seçilen Recep Tayyip Erdoğan oturacak.
Erdoğan’ın 28 Ağustos’ta boşaltacağı Başbakanlık koltuğuna oturacak isim konusunda ise bağlayıcı olmasa da en önemli karar bugün alınacak.

Ak Parti’nin genel başkanının dolayısıyla Başbakan’ın belirleneceği olağanüstü kongresi 27 Ağustos’ta yapılacak. Bu kongreye  işaret edilecek genel başkan adayının ise bugün yapılacak Ak  Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Ak Parti MYK toplantısı saat 14.00’de yapılacak.

Toplantının önemli Gündem maddesi Erdoğan sonrası genel başkan adayı yani başbakanın kim olacağı. İstişare süreciyle ilgili değerlendirmelerin ardından genel başkan adayının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Bu isim sürpriz bir gelişme olmaz ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacak.

MYK ÜYELERİ

Bu kritik kararı alacak olan MYK üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:
Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Hüseyin Çelik, Yasin Aktay, Nükhet Hotar, Abdülhamit Gül, Numan Kurtulmuş, salih kapusuz, Nureddin Nebati, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Mihrimah Selma Satır, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, Güldal Akşit ve Zafer Çubuklu.
Ak Parti’nin genel başkanı, 27 Ağustos’ta Ankara Arena’da yapılacak olağanüstü kongrede seçilecek.
 
KÖŞK’TE DEVLET GÜNÜ


Perşembe gününün devlet günü olması çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı’nda ise bugün tek bir görüşme yapılacak. Gül, genelde Perşembe günleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nı kabul ediyordu. Gül, bugün 14.00’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşecek. (Aydın Hasan / Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)