BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni 'Finans Merkezi' dünyanın en büyüğü olacak----

Yeni 'Finans Merkezi' dünyanın en büyüğü olacak

Yeni 'Finans Merkezi' dünyanın en büyüğü olacak
22 Ağustos 2014 - 16:19 www.finansgundem.com

Master plan ve kentsel tasarım projesi hızla devam eden projenin, Londra, Newyork ve Hong Kong Finans Merkezlerinden daha büyük olacağı bildirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırları içerisinde bulunan geniş bir alanın finans merkezi ilan edildiği hatırlatıldı.  İlan edilen alanın, dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, Newyork ve Hong Kong Finans merkezlerinden daha büyük olacağı, Dubai Finans Merkezi ile de eşdeğer bir alanı kapsayacağı vurgulandı. 

Tasarım el kitabında, proje alanındaki mülkiyet sahibi olan kamu bankaları, kamu kurumları ve özel şirketlere ait yapılara ilişkin yapılaşma kriterlerinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Sürdürülebilirlik ve mekanik konularında, tüm uluslararası standartlar ve yerel koşullar etüd edilerek, enerji, su ve malzemenin etkin olarak kullanımına odaklanılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Merkezin, Çevre Dostu Bina sertifikası (LEED) sahibi olacağı da bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 560 bin metrekare ofis binaları, 90 bin metrekare alışveriş, 60 bin metrekare rezidans, 2 bin kişilik de konferans merkezi olmak üzere yaklaşık 810 bin metrekare emsal inşaat alanı olacak. Ayrıca bin 500 kişilik 2 cami, 1 ilköğretim okulu, emniyet ve itfaiye binaları, kreş ve sağlık tesisleri gibi sosyal donatı alanları, metro bağlantısı ile de Anadolu yakasının yeni finans merkezi, bir yaşam alanı haline gelecek. Bakanlık denetiminde, alana ilişkin kazı işlerinin yüzde 88,84'ü iksa işlerinin ise yüzde 93,17'si  tamamlandı. Finans merkezi alanın içerisindeki ortak altyapı, rüzgar tüneli testi ve sosyal donatılara ait uygulama projeleri de bakanlık tarafından yaptırılacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Finans Merkezi alanına ulaşımın sekteye uğramaması, oluşacak trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için Ümraniye – Ataşehir – Göztepe Metro hattı ile Göztepe İstasyonu ve Finans Merkezi İstasyonu arasında kalan 2,4 kilometrelik kısmın yapımının, merkez ile eş zamanlı olarak tamamlanması için gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Finans Merkezi için birçok alanda faaliyet gösterdiğini dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"Finans merkezi içerisinde yer alacak ticari alanlara ilişkin, proje alanının tamamının ihtiyaçlarına hizmet edecek fonksiyonların ve bu fonksiyonların alandaki dağılımının belirlenmesine yönelik 'Shopmix Analizi' (Mağaza Karması) ve buna bağlı Mimari Avan Projesi bakanlığımızca hazırlatılmıştır. Hak sahibi kurum ve kuruluşların projeleri hızla sonuçlandırılmakta ve ruhsat aşamasına geçilebilmektedir. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi uygulamasına ilişkin inşaatların başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenmiş olup, 2018 yılı içerisinde inşaatlar tamamlanarak İstanbul'da dünyanın en iyi Finans merkezlerinden biri hayat bulacak ve yeni Türkiye'nin ön yüzü olacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)