BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargıtay'dan elektrik abonelerini üzecek karar----

Yargıtay'dan elektrik abonelerini üzecek karar

Yargıtay'dan elektrik abonelerini üzecek karar
14 Temmuz 2014 - 09:47 www.finansgundem.com

Yargıtay elektrik abonelerini üzecek bir karar verdi

Bolu Barosu'na kayıtlı avukat Reşat Bulut'un elektrik faturalarına yansıtılan "kayıp kaçak bedeli" ile "sayaç okuma bedeli"nin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. aleyhine açtığı davada yerel mahkemenin lehte verdiği karar Yargıtay'dan döndü.
 
Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kendisine verdiği yetki çerçevesinde bu bedelleri belirlediğine hükmetti. Avukat Reşat Bulut'un açtığı davada Bolu 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, bedelin alınmaması ve alınan ücretin de geriye dönük olarak ödenmesine karar verdi. Bu kararı Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. avukatları Yargıtay'a taşıdı.
 
Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, söz konusu bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kendisine verilen yetki çerçevesinde belirlediğine hükmetti. Yargıtay, kararında "Yasal düzenleme uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik faturalarında bulunacak ve ücretlendirilecek tarife unsurlarını belirleme yetkisine sahiptir. Söz konusu bedeli belirlemek üzere alınan kurul kararı, kurumun bir düzenleyici işlemi olarak tüm tüzel ve gerçek kişileri bağlayıcı niteliktedir" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)