BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarufakis'in yetkilerine sınırlama----

Varufakis'in yetkilerine sınırlama

Varufakis'in yetkilerine sınırlama
28 Nisan 2015 - 06:40 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras, Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısındaki kavganın ardından Maliye Bakanı Varufakis'in yetkilerini kısıtladı

Yunanistan'ın AB ve IMF ile yürütülen müzakereler, kabinede sıkıntıya yol açtı. Başbakan Aleksis Çipras, geçen hafta Riga’da yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) toplantısında çıkan kavgadan sonra, kabinesinin ‘süper star’ı Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in yetkilerini kısıtladı.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre Çipras, Yunanistan’ın kreditörleri ile (AB ve IMF) müzakereyi yürüten heyetin koordinatörlüğüne Maliye Bakan Yardımcısı Efklidis Tsakalatos’u getirdi. Başbakan Çipras, eski adıyla “Troyka” yeri adıyla “Kurumlar”ın Brüksel ve Atina’daki heyetlerinin Yunan temsilcilerini de değiştirdi. Her iki heyette de Varoufakis’in yakın çalışma arkadaşları devre dışı bırakıldı. Çipras, Maliye Bakanı Varufakis’in gönlünü almak için de “Hükümetin kararları çerçevesinde hareket ediyor ve aynı şekilde çalışmaya devam edecek” açıklaması yaptı.

SONUN BAŞLANGICI MI?

Yunan Başbakanı, Varufakis’in yetkilerini kısıtlama kararını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem bizzat telefon ederek duyurdu. Varufakis her ne kadar müzekere heyetinin “yetkilisi” olmaya devam etse de koordinasyonun elinden alınması Atina’da Yunan Maliye Bakanı için “sonun başlangıcı” olarak değerlendirildi.  Riga’daki Eurogroup toplantısında, çıkan kavgada Avrupalı Maliye Bakanları Varufakis”e “kumarbaz”, “fırsatçı”, “sorumsuz” ve “amatör” demişlerdi. Varufakis ise toplantı sonrasında mevkidaşları ile akşam yemeğine katılmamış, çalışma arkadaşları ile birlikte başka bir mekana gitmişti. Twitter’da ise ABD’nin eski Başkanlarından Franklin Rusvelt’in 1936’da söylediği “Onları bana karşı duydukları kin birleştiriyor. Ben de bu kini memnuniyetle kabul ediyorum” sözlerini tekrarlamıştı.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)