BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUlusoy'a İtalya Yıldızı Nişanı verildi----

Ulusoy'a İtalya Yıldızı Nişanı verildi

Ulusoy'a İtalya Yıldızı Nişanı verildi
19 Ağustos 2014 - 22:39 www.finansgundem.com

İş adamı Yılmaz Ulusoy, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından "İtalya Yıldızı Nişanı"na layık görüldü

İş adamı Yılmaz Ulusoy, Türkiye ile İtalya  arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından "İtalya Yıldızı Nişanı"na layık görüldü.

Ulusoy'a, "İtalya Yıldızı Nişan ve Diploması" Four Seasons Otel'de düzenlenen törenle takdim edildi.

Yılmaz Ulusoy törende yaptığı konuşmada, bu ödülün kendisini hem duygulandırdığını hem de heyecanlandırdığını söyledi. Geçmişte yurt dışına ihracat yaparken yaşadığı bir olayı anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

"Öyle bir gün geldi ki, bizim yolumuz kesildi. Komşu devletler bizim ihraç mallarımızın Bulgaristan ve Yunanistan’dan geçmesine müsaade etmedi. Dedik ki Fatih İstanbul’u fethederken gemileri karadan yürüttü, biz de bu vasıtaları denizden yüzdürelim. Ro-Ro gemileriyle nakliyemizin önemli kısmını taşımak üzere seferler başlattık. Ne komşuya ihtiyacımız kaldı ne de herhangi bir sıkıntımız. Sağolsunlar bugün bana nişan veriyorlar. Aldığım pek çok nişanın yanında bunu önemsiyorum. Çünkü bir devlet başkanı bizzat şahsıma verdi. Bugün benim için ayrı bir gün. İnşallah ömrüm vefa ederse, bunun ikincisini, üçüncüsünü de alırız."

Ailesinin desteğiyle bugünlere geldiğinin altını çizen Ulusoy, 56 yılda çok şey yaşadığını ve ailenin, birliğin çok önemli olduğunu söyledi.

"İtalya Yıldızı Nişanına layık görüldüğünüzü bildirmekten gurur duyuyorum"
İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini ise Yılmaz Ulusoy’un İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından "İtalya Yıldızı Nişanı"na layık görüldüğünü bildirmekten gurur duyduğunu dile getirdi.

Bu nişanın İtalya ile dostluk ve iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi için harcanan olağanüstü çabaların yanı sıra İtalya ile bağların güçlendirilmesi hususunda yapılan çalışmalar doğrultusunda verildiğini belirten Alberini, şunları kaydetti:

"İtalyan kurumu ve şirketleriyle daima üst seviyelerde sürdürdüğünüz ilişkiler takdire şayandır. Başarılı bir girişimci olarak ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem arz eden bir çok inisiyatifin gerçekleştirilmesinde önemli katkılarınız bulunmaktadır. İstanbul’daki görev süremin sonuna yaklaşırken, ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilere de verdiğiniz katkının bir nişan ile taçlandırılması bizim için de mutluluk kaynağıdır. Tüm katkılarınızdan dolayı şahsi takdirlerimi belirtmek isterim."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)