BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUludere'de asker ile HDP'li vekil gerginliği----

Uludere'de asker ile HDP'li vekil gerginliği

Uludere'de asker ile HDP'li vekil gerginliği
07 Temmuz 2015 - 19:31 www.finansgundem.com

Şırnak Uludere'de Gülyazı ve Ortasu köylerinde oturan bir grup köylü, yaylalara gitmelerine engel oldukları gerekçesiyle askerleri protesto etti.

Köylülere destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, askerlerin kendisine silah doğrulttuğunu iddia edip, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırına 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu köylerindekiler, güvenlik güçlerinin yaylara gitmelerine izin vermediği gerekçesiyle iki gündür protesto gösterileri düzenliyor. Hava operasyonunda yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de bugün Şirit Yaylası'na giderek protestoda bulunan köylülere destek verdi.

Milletvekili Encü, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son günlerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar. Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Bugün de sınırda gözlem amacıyla gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası'na gittik. Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve 'Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz' dedim. 'Sen kimsin?' dediler. Ben de 'Şırnak Milletvekiliyim' dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrultular" dedi.

Askerler tarafından tartaklandığını öne süren Milletvekili Ferhat Encü, yarın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Milletvekili Encü, twitter hesabından olayların fotoğraflarını da paylaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)