BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlker'den ekonomi yönetimi için şok açıklama----

Ülker'den ekonomi yönetimi için şok açıklama

Ülker'den ekonomi yönetimi için şok açıklama
23 Ağustos 2014 - 08:35 www.finansgundem.com

Murat Ülker yeni ekonomi yönetimi hakkında ve Ziraat Bankası'nın Turkcell'e kredi vermesi konusunda önemli açıklamalar yaptı

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, holdingin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesinin toplantısında başbakan değişiminden Suriye ve Irak’ın ekonomiye etkilerine kadar gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. Ülker, ekonomi dünyasının yeni kabinede ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğiyle ilgili kaygıları olduğun hatırlatılması üzerine, “Türkiye’de 12 yıldır devam eden istikrar, ekonomik başarı bir adamın eseri değildir. Bunlar ekiptir... Bir adam demek tamam çok güzel ama arkadaki ekibe çok büyük haksızlık olur. İşler yürür” değerlendirmesini yaptı.
 
İkinci 6 ay endişesi
 
Bu yıl yaşanan iki seçimin olumsuzluğunu görmediklerine, bulundukları kategorilerde daralma beklemediklerine değinen Ülker, “Bizim 49 kategoride işlerimiz var. Bizim için problem olmuyor” dedi. Irak ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü.


 
“Suriye ihracatımız ilk 6 ayda geçen yıl ile aynı düzeyde. Fark yok. Irak konusunda ise işler durmuştu. Şimdi yeni yeni açılıyor. İnsanlar maalesef seyyar hale gelince bizim malları kullanmak zorunda kalıyorlar öğün geçiştirmek için. Normal distribütörlerimiz vardı. Sipariş alıp malı gönderiyorduk. Ama şimdi mal göndermek için bir yol bulamıyoruz. Tüccarlar değişiyor, ticaretin şekli değişiyor. Ama ikinci 6 ay bizi endişelendiriyor” açıklaması yaptı.
 
Ziraat’e biz söyledik
 
Murat Ülker ile sohbette Turkcell konusu da gündeme geldi. Ülker, konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz bir sözleşme yaptık, aynı sözleşmeyi aynı şartlarla alın siz uygulayın dedik Ziraat Bankası’na. Modeli biz verdik yani. Bizim bir şirket olarak ‘Bunu yapmak istiyoruz’ dememiz de Ziraat Bankası’nı cesaretlendirdi. Sözleşme de hazır olunca süreç kısaldı. Hatta sonrasında Çukurova Grubu’ndan Osman Bey (Berkmen) bize gelip teşekkür etti ‘Ziraat Bankası’na iyi anlattın’ diye...”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)