BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna anlaşması----

Ukrayna anlaşması

Ukrayna anlaşması
18 Nisan 2014 - 06:29 www.finansgundem.com

Ukrayna Cenevre'deki dörtlü zirvede bir araya geldi. Toplantıdan "ülkedeki gerilimin düşürülmesi konusunda uzlaştık" mesajı çıktı

Ukrayna'da yaşanan gerilimin düşürülmesi için girişimler devam ediyor. Son olarak ABD, AB, Rusya ve Ukrayna Cenevre'de bir araya geldi. Yaklaşık 9 saat süren görüşmeler sonrası açıklama, Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton' ile basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den geldi.

ANLAŞMAYA VARILDI
 
Kerry, toplantıda tansiyonu düşürmek ve Ukraynalıların güvenliğini tekrar sağlamak üzere bazı somut adımlar üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.
 
Bakan Kerry, "Bütün tarafların, şiddet kullanmaktan, tehdit etmekten ve provokatif eylemlerden kaçınması gerektiği konusunda anlaştık. Bütün taraflar olarak aşırıcılık, ırkçılık ve anti-Semitizm de dahil olmak üzere dini hoşgörüsüzlüğü kınıyor ve reddediyoruz" dedi.
 
SORUŞTURMA OLMAYACAK
 
Taraflar, Ukrayna'nın doğusunda hükümet binalarını işgal eden silahlı grupların dağıtılması ve işgallerin sonlandırılması konusunda da fikir birliğinde vardı. Ayrıca bu eylemlerde yer alan kişiler hakkında herhangi bir soruşturma açılmayacağı güvencesi verildi.
 
Sürecin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) gözetiminde yürütüleceği belirtildi.
 
İLK TEPKİ
 
Alınan kararlara ilk tepki, Donetsk kentindeki Rusya yanlısı eylemcilerden geldi. Grup, Avrupa Birliği yanlısı göstericiler, başkent Kiev'deki kent meydanı terk etmeden kendilerinin de eve dönmeyeceklerini açıkladı.
 
3 KİŞİ ÖLDÜ
 
Öte yandan ülkedeki gerilim de devam ediyor. Mariupol kentindeki çatışmalarda 3 Rusya yanlısı yaşamını yitirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)