BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin 3 milyar eurosuna İtalya engeli----

Türkiye'nin 3 milyar eurosuna İtalya engeli

Türkiye'nin 3 milyar eurosuna İtalya engeli
15 Ocak 2016 - 11:49 www.finansgundem.com

AB'nin göç krizinin aşılması amacıyla Türkiye’ye vereceği 3 milyar euroluk kaynak, İtalya'nın engeline takıldı

AVRUPA Birliği’nin,  Türkiye’yle yürüttüğü müzakerelerin ana unsurları arasında yer alan ve iki tarafın üzerinde anlaştığı 3 milyar Euro düzeyindeki kaynak İtalya engeline takıldı.
Normalde Türkiye konusunda sergilediği olumlu tavırla tanınan İtalya’nın bu tutumunun ardında Almanya ile son dönemde enerji, bankacılık ve göç krizi konularında yaşadığı görüş ayrılıkları yatıyor.

İtalyan yetkililer bu konuda fazla yorum yapmamaya özen gösterirken; AB diplomatları blokajın ardında yatan gerekçeleri anlamakta zorlandıklarının altını çiziyor. Konunun bugün AB maliye ve ekonomi bakanlarını bir araya getirecek toplantıda Almanya tarafından gündeme getirilmesi öngörülüyor.

AB yetkilileri, bu kaynağın devreye sokulmaması halinde Türkiye ile varılan uzlaşıda kendi üzerine düşeni yapmayan taraf olma durumuna düşüleceğine dikkat çekerek, sorunun ivedilikle aşılması gereği üzerinde duruyor.

EN BÜYÜK KATKIYI ALMANYA YAPACAK

Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için kullanılması öngörülen 3 milyar euro tutarındaki kaynağın 1 milyar euro düzeyindeki diliminin AB bütçesinden karşılanması kararlaştırılmıştı. Geri kalan 2 milyar euro seviyesindeki kaynak ise üye ülkelerin ulusal bütçelerinden karşılanacak. Bu kaynağa en fazla katkı yapacak ülke ise Almanya. Berlin’in en az 427 milyon euro katkı yapması öngörülüyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup 15 Ocak 2016 13:45

    Avrupa kendilerine mülteci akını olmasın istiyorsa Türkiye'ye destek vermeli, bu vahşi batı insaniyetten ne anlar ki, bunlar değil mi mülteci botlarını batıran, göz göre göre yüzlerce insanın boğulmasına sebep olan...

  • yazık oldu ülkeme15 Ocak 2016 12:25

    para vererek ülkemizi mülteci ülkesi haline mi getirecekler, biz de buna seviniyor muyuz?