BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’de finansal liderler, değişimin kaptanları----

Türkiye’de finansal liderler, değişimin kaptanları

Türkiye’de finansal liderler, değişimin kaptanları
20 Ekim 2014 - 18:00 www.finansgundem.com

Michael Page’in CFO& Finansal Liderlik Barometresine göre Türkiye’de finansal liderler değişimin kaptanları

İstihdam şirketi Michael Page’in yeni CFO&Finansal Liderler Barometresi araştırmasına göre, finans sektöründe 3 firmadan 2’si doğru çalışanı bulmakta zorluklar yaşıyor. Kıdemli finans çalışanlarının kurumlarda değişikliğe öncülük etme rolleri güçleniyor.

Uzman işe alım ve danışmanlık firması Michael Page geçtiğimiz günlerde dünya genelinde yaklaşık 3.000 finansal liderin cevaplarına dayanan CFO & Finansal Liderlik Barometresi araştırması gerçekleştirdi. Yeni açıklanan bu çalışmada, finansal liderlerin değişimin vazgeçilmez dinamikleri haline geldiği günümüzde finanstaki istihdam zorlukları dikkat çekiyor. Kıdemli Finans çalışanlarının da kurumları içerisindeki değişikliğe öncülük etmedeki gelişen rolleri vurgulanıyor. Araştırma şu anda bu sektörde her 10 kişiden 6’sının özellikle finansal kontrol & muhasebe ve finansal planlama konularında istihdam edildiğini gösteriyor. Bununla birlikte 3 firmadan 2’si doğru kişiyi bulmakta zorluklar yaşıyor.

Dünya genelinde yapılan bu araştırmadan ortaya çıkan diğer önemli bulgulardan bazıları ise şöyle:

CFO - Finans Direktörünün faaliyet alanı genişliyor.

• Her 5 finansal liderden 4’ü önümüzdeki aylarda öncelikle politika (%50,0) ve yazılım (%47,0) alanlarındaki uygulamalarda önemli derecede değişiklikler öngörüyor.

• Bulgular aynı zamanda CFO- finans direktörünün var olan zorlu faaliyet alanlarına İnsan Kaynakları (İK) ve Bilişim Teknolojileri (BT) gibi yeni yetenek ve sorumluluklar da ekliyor.

Finansal liderlerin motivasyon ve tutkusu artıyor.

• Finansal liderin rolündeki bu genişlemeye yüksek seviyede mesleki tatmin eşlik ediyor: finansal liderlerin %75’i mevcut görevlerinde mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

• CFO- finans direktörünün görevinin CEO olmaya giden yoldaki başka bir basamak olmaktan çok kendi çapında bir tutku olduğu giderek kabul ediliyor. Araştırmaya katılanların sadece %1,7’si kendilerini gelecek iki yıl içerisinde CEO veya Genel Müdür olarak görürken, %43,1’i aynı pozisyonda daha geniş bir role sahip olacağını öngörüyor.

Michael Page Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo’ya göre: “Araştırma dünya genelindeki CFO- Finans Direktörü ve diğer kıdemli finansal liderlerin yaşadığı zorlukları, motivasyonlarını ve tutkularını açığa vuruyor. Dünyanın her bölgesindeki finansal liderlerin görüşlerine objektif bir şekilde bakmak istedik. Özellikle; şirketler finans departmanları için hangi değişimleri planlıyor, istihdam stratejileri nedir ve kişisel kariyer tutkuları nelerdir gibi sorulara cevap aradık. ”

Hugo Campo sözlerine şunları ekledi: “Türkiye’deki finansal liderlerinin %72,8’i görevleri daha geniş ve daha stratejik hale geldikçe pozisyonlarında daha mutlu oluyor ve değişimin kaptanlığını üstleniyor. Türk CFO’ ların %41,3’ ünün iki yıllık kariyer hedefi daha fazla sorumlulukla aynı görevde çalışmayı sürdürmek. Yani Türkiye’de CFO rolü artık kendi yeteneğiyle elde edilen bir kariyer hedefine dönüşüyor. Türkiye’deki CFO’ ların özellikle İK ( %47,8 ) ve hukuk ( %43,5 ) alanlarındaki ek becerilerinin küresel ortalamanın üzerinde olduğu görülüyor. ”

Kapsamlı bir rapor analizi olan araştırmanın temel bulgularına Michael Page’in internet sitesindeki şu başlıktan ulaşabilirsiniz: Global Insights: CFO & Financial Leadership Barometer: From Finance Manager to Change Leader – The evolving role and skills set of today’s financial leader.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)