BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye yine vurdu Obama Putin'le görüştü ----

Türkiye yine vurdu Obama Putin'le görüştü

Türkiye yine vurdu
Obama Putin'le görüştü
14 Şubat 2016 - 11:57 www.finansgundem.com

Suriye'deki YPG mevzilerinin Türk obüslerince ikinci kez vurulmasının ardından görüşen iki lider diplomatik ilişkileri güçlendirme kararı aldı

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye kriziyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD’nin inisiyatifi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde iki liderin Suriye’deki son durum ile ilgili bilgi alışverişinde bulundukları belirtildi. Kaynaklar Obama ile Putin’in Münih'te alınan kararları uygulamak için diplomatik işbirliğini güçlendirme kararı aldıklarını açıkladı. 

TÜRKİYE YPG'Yİ YİNE VURDU 

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri tarafından kontrol edilen bölgeye ikinci gün de top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. İzleme Örgütü, topçu atışı sonucu iki militanın öldüğünü açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle dün Halep’in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı. Dün TSK'nın ilk hedefi rejim güçleri olmuştu. Saat 14.55 sıralarında Hatay’ın Çalıboğazı karakolu bölgesine Suriye tarafındaki rejim unsurlarınca havan atışı yapılmış, bunun üzerinde sınırda konuşlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri rejim güçlerine karşılık vermişti. İkinci olay ise YPG’nin kritik öneme sahip Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmesinden sonra ilerlediği Azez’in güneybatısında gerçekleşti.  Maranas bölgesindeki YPG unsurları, Akçabağlar (Kilis) üs bölgesine ateş açtı. Bunun üzerine angajman kuralları kapsamında YPG mevzileri vuruldu. Suriye tarafından hem rejim, hem de YPG güçlerince açılan ateş sonucu ölen veya yaralanan olmamıştı.

MİNİĞ HAVA ÜSSÜ DE VURULDU 

Kilis’te sınır hattında konuşlu obüs topları, Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıktaki, çarşamba günü YPG’nin ele geçirdiği Miniğ Hava Üssü’nün bulunduğu bölgeye de atış yaptı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, Türk topçularının Miniğ hava üssünü vurduğunu açıkladı. YPG kaynakları da bu haberi doğruladı. Bir yetkili de “Miniğ Hava Üssü civarındaki YPG hedeflerini Türk topçu birliğinin bombaladığı doğru” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)