BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye siyaset tarihinde bir ilk!----

Türkiye siyaset tarihinde bir ilk!

Türkiye siyaset tarihinde bir ilk!
24 Ağustos 2015 - 07:19 www.finansgundem.com

Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Önce Meclis Başkanı ile görüşecek.Ve Türkiye, tarihinde ilk kez, geçici hükümet ile seçime gidecek...

Türkiye yeniden seçim yolunda. Hükümeti kurmak için tanınan 45 günlük süre bugün sona eriyor. Erken seçim süreci yarından itibaren resmen başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116. maddesi gereği Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüştükten sonra seçimin yenilenmesi kararı alacak. Karar önce resmi gazetede yayımlanacak. Ardından da 5 gün içinde geçici hükümet kurulacak. Türkiye ilk kez, geçici hükümet ile seçime gidecek.
 
CHP ve MHP, seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı. Geçici hükümet Ak Parti, HDP ve Bağımsızlardan oluşacak.
 
Hükümeti kurma süreci 9 Temmuz'da başlamıştı. Görevi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP liderleri ile HDP Eş Genel Başkanları ile görüştü. Ardından da CHP ile istikşafi görüşmeler başladı. Ancak AK Parti-CHP koalisyonu kuralamadı.
 
Başbakan, CHP ile görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli ile ikinci kez bir araya geldi. Ancak bu görüşme de sonuçsuz kalınca, Davutoğlu sürenin dolmasına 5 gün kala görevi Erdoğan'a iade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)