BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Rusya için dönüm noktası!----

Türkiye-Rusya için dönüm noktası!

Türkiye-Rusya için dönüm noktası!
30 Kasım 2015 - 08:56 www.finansgundem.com

Rus savaş uçağının vurulmasının ardından Türkiye ile Rusya arasında yaşanan diplomatik savaşta bugün dönüm noktası

Türkiye ile Rusya arasında uçağın düşürülmesinin ardından diplomatik bir savaş yaşanıyor. Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Paris'te aynı zirvede biraraya geliyor. Putin'in Erdoğan ile görüşme konusunda verdiği son karar merak konusu.

Rus savaş uçağının vurulmasının ardından Vladimir Putin, Erdoğan'ın yaptığı telefon aramalarına çıkmamıştı. Erdoğan olayın ardından iki kez Putin'i aramış ancak Rus lider 'özür dilenmediği' taktirde görüşmeyeceğini ilan etmişti.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞECEK Mİ?

Bugün Paris'te İklim zirvesi var. Erdoğan ve Putin bu zirveye katılıyor. Erdoğan zirvede Putin ile görüşmek için talepte bulunmuştu. Rusya ise bu görüşme talebine ne 'evet' ne 'hayır' demişti. Haliyle Putin - Erdoğan görüşmesinin hala gerçekleşme ihtimali bulunuyor. Gözler de zirvede Erdoğan ve Putin üzerinde olacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirmişti. Rusya ise Erdoğan'ın görüşme talep ettiğini açıklamış ancak Putin'in kararını bildirmemişti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARLARI

Putin Türkiye'ye yaptırım kararları içeren bir paketi imzalayarak yürürlüğe koydu. Putin, Rus işverenlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk vatandaşlarını işe almasını yasakladı. 6 maddelik Türkiye'ye yaptırım kararnamesinde şunlar yer alıyor;

1) Merkezi Türkiye bulunan ve hukuken buraya bağlı olan firma ve kuruluşların Rusya’da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesi yasaklanıyor.

2) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya’da işe alınmasına yasak getiriliyor. Bu arada 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunanlar Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.

3) Türkiye’de üretilmiş belirli ürünlere Rusya’ya giriş yasağı getiriliyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor.

4) Rusya’ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye’ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.

5) İki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar dışındaki (charter) seferlerinin tamamı askıya alınıyor.

6) Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınıyor. Rusya’nın milli güvenliğinin koruma altına alınması içinKaradeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırılmasını emrediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)