BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye o uçuşları askıya aldı!----

Türkiye o uçuşları askıya aldı!

Türkiye o uçuşları askıya aldı!
27 Kasım 2015 - 13:46 www.finansgundem.com

Türkiye'nin, Suriye’de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını askıya aldığı iddia edildi

Türkiye'nin, Rus Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülmesinin ardından, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon kapsamında Suriye’de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını askıya aldığı iddia edildi.
 
Hurriyet Daily News’ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, Rus ve Türk yetkililer arasında varılan karşılıklı anlaşma kapsamında, IŞİD karşıtı koalisyonun operasyonlarına katılan Türk uçaklarının, Suriye’deki faaliyetleri askıya alındı. Adının gizli tutulması isteyen yetkili, Rusya’nın da Suriye’nin Türkiye sınırına yakın noktalarında düzenlediği hava operasyonlarını durduracağını aktardı.
 
Haberde ayrıca, Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmede ‘gerilimin düşürülmesi için karşılıklı diyalog kanalları açılana dek, benzer bir olayın yaşanmaması için mümkün olduğunda dikkatli davranılması’ konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.
 
'TÜRKİYE'NİN UYARILARI HEM RUSLARA HEM DE ABD'LİLERE İLETİLİYOR'

 
Rusya Hava Kuvvetleri yetkililerinin, 15 Ekim’de Ankara’ya gerçekleştirdiği seyahatin de hatırlatıldığı habere göre, kaynak şunları söyledi:
 
“Rusya, 15 Ekim’deki görüşmelerde, ‘Suriye’de tek bir kanal kullanıyoruz. Sorunları engellemek için bu kanal üzerinden bize uyarılarınızı iletin’ mesajı vermişti. Bunu kabul ettik ve o günden bu yana bu kanal aracılığı ile uyarılarımızı ilettik. Bu kanal, ABD Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor. Türkiye’nin uyarıları hem (Suriye’deki) Rus hava üssüne hem de İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD’lilere gönderiliyor.”
 
Zeyrek’e konuşan bir başka kaynak ise Ruslarla yapılan anlaşmaya rağmen, 24 Kasım günü bu kanalın kullanılmadığını söyledi. Türk pilotlarının Su-24 tipi savaş uçağını Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait olduğunu düşündüğünü ve angajman kurallarına göre hareket ettiğini savunan kaynak, “Uçaklardan biri geri döndü ancak Hatay’a yönelen diğer uçak F-16’lar tarafından düşürüldü” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)