BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk rehineler IŞİD'den nasıl kurtarıldı----

Türk rehineler IŞİD'den nasıl kurtarıldı

Türk rehineler IŞİD'den nasıl kurtarıldı
23 Eylül 2014 - 06:58 www.finansgundem.com

Hürriyet gazetesi Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının IŞİD mensubunun verilerek rehinelerin kurtarıldığını yazdı, Sabah gazetesi adım adım operasyonu ya

Musul Başkonsolosluğu’nda 11 Haziran günü kaçırılan ve 101 gün tutulduktan sonra kurtarılan 46’sı Türk 49 rehine ile ilgili operasyonlarla basında farklı iki haber öne çıktı. Hürriyet gazetesi, ocak ayında Halep’te öldürülen komutanlarından Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 IŞİD mensubunun verilerek rehinelerin kurtarıldığın yazdı. Hürriyet’in güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 49 konsolosluk çalışanı için yapılan pazarlıklarda IŞİD tarafı, Ocak 2014’ten beri Suriye’deki Müslüman Kardeşler bağlantılı Tevhid Tugayı’nın (Liva El Tevhid) elinde olan Hacı Bekir’in eşi ile çocuklarının da aralarında bulunduğu bir grubun serbest bırakılmasını talep etti.
Bazıları Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) ayrılan ve 7 ayrı grubu çatısı altında toplayan İslami Cephe’nin parçası olan Tehvid Tugayı’yla yapılan görüşmelerin ardından, Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarıyla bazı IŞİD mensuplarının serbest bırakılması kabul edildi. Bunun üzerine Başkonsolosluk çalışanlarının Akçakale sınırında Türkiye’ye teslim edildiği dakikalarda, Suriye’de Halep yakınlarında Liva El Tevhid örgütü de yaklaşık 50 IŞİD mensubunu teslim etti. 19 Eylül günü saat 20.00’de Rakka’ya ulaşan Türk rehineler, Liva El Tevhid elindeki rehineleri IŞİD militanlarına teslim edinceye, yani 20 Eylül sabah saat 05.00 oluncaya dek oyalandı.

SABAH GAZETESİ: MİT'İN BÜYÜK BAŞARISI

A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programına konuk olan Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, rehineleri kurtaran operasyonda MİT'in büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Şimşek operasyonla ilgli detayları şöyle anlattı: 

"Bu bilgiyi ilk kez veriyorum, MİT'te Dış Operasyonlar Başkanlığı içinde yeni bir birim kuruldu. Birimin adı Özel Operasyonlar Dairesi. Operasyonu bu birim yaptı. Her şey ince ince hesaplandı. ÖOD özel ekipler kurdu. Suriye'de operasyonlar yaptı. IŞİD kamplarından IŞİD'in üst düzey yöneticilerini kaçırdı. Örgütün liderlerinden çoğunu kaçırıp Türkiye'ye getirdi. Onlara Türkiye'de hiçbir işkence yapmadı.
Öte yandan, yine ÖOD birimi, Özgür Suriye Ordusu'nun elindeki bazı IŞİD yöneticilerini sıkı pazarlıklarla aldı. ÖSO da vermek istemiyor, çünkü onların da kendilerine göre hesapları var.
Sonra IŞİD'le pazarlıklar başladı. Orada aşiretlerle, Türkmenlerle, Araplarla, diğer bazı gruplarla çalışmalar yapıldı. Bir kişinin dahi en ufak yaralanmaması için çok ciddi bir çalışma yapıldı.
 Artık Türkiye'nin elinde de IŞİD için çok önemli olan kişiler bulunuyordu. Türkiye dedi ki IŞİD'e "benim personelimi verirsen ben de senin elemanlarını sana teslim edeceğim" dedi. İstihbari anlamda karşılıklı protokoller yapıldı.
Önce 49 kişi Türkiye sınırlarına girdi, MİT binasına girdikten sonra IŞİD'in personelleri teslim edildi. Bu Türkiye tarihinin en büyük operasyonudur.
 MİT'i millileştirirseniz ilk meyvesini böyle alırsınız. Eğer MİT eski MİT olsaydı, bugün Türkiye yabancı istihbarat servislerinin kapısının önünde beklerdi. "Ne olursunuz bizim elemanları kurtaralım" derdi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)