BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMO mısır alım fiyatını belirledi----

TMO mısır alım fiyatını belirledi

TMO mısır alım fiyatını belirledi
03 Eylül 2015 - 21:25 www.finansgundem.com

Bu yıl için mısır müdahale alım fiyatı ton başına 725 lira, 2016 yılı ocak ayı satış fiyatı ise 825 lira olarak belirlendi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl için mısır müdahale alım fiyatını ton başına 725 lira, 2016 yılı ocak ayı satış fiyatını ise 825 lira olarak tespit etti.

TMO'dan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl 5,95 milyon ton olan mısır üretiminin bu yıl yüzde 5,9 artış göstererek 6,3 milyon ton olacağı ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek mısır rekoltesinin beklendiği ifade edildi.

Alım politikalarının bugüne kadar ekiliş, bitki gelişimi, üretim ve ürün maliyeti gibi konularda çalışmalar yürüterek şekillendirildiği anımsatılan açıklamada, ürününü TMO müdahale alım fiyatını açıklanmadan önce hasat eden ve depo imkanı bulunmayan üreticilere depolama imkanı sağlamak amacıyla 20 Ağustostan itibaren taahhütname karşılığı mısır alımlarına başlandığı hatırlatıldı. Bugüne kadar toplam 54 bin 254 ton taahhütname karşılığı mısır alımı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, yarın itibariyle de peşin ve emanet mısır alımlarına başlanacağı belirtildi.

Bu yıl için mısır müdahale alım fiyatının ton başına 725 lira şeklinde belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ton başına 725 lira olarak belirlenen müdahale alım fiyatı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ton başına verilen 55,4 lira prim ve diğer desteklerle birlikte 780 liraya yükselmektedir. Açıklanan bu fiyatla üretici maliyete göre, yüzde 70 oranında, ton başına 311 lira kar elde etmiş olacak. Piyasa gereklilikleri dikkate alınarak TMO'nun 2016 yılı Ocak ayından itibaren uygulayacağı satış fiyatının da açıklanması gerekli görülmüştür. TMO, mısırın 2016 yılı Ocak ayı satış fiyatını ton başına 825 lira olarak belirlemiştir."

Açıklamada, TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerin alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri, randevu almaları ve anlaşmalı bankalardan (Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Denizbank, TEB, Albaraka Türk, Finansbank) alınacak ürün kartı veya banka hesap numaralarıyla alım noktalarına gelmeleri uyarısında bulunuldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)