BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTIR'lar gümrük kapılarında bekletiliyor ama...----

TIR'lar gümrük kapılarında bekletiliyor ama...

TIR'lar gümrük kapılarında bekletiliyor ama...
29 Kasım 2015 - 07:55 www.finansgundem.com

Bakan Çelik: Rusya'nın Türk ürünlerine yönelik takındığı olumsuz tutum, Rus tüketicilere ve Rus çiftçilerine de ciddi zarar verecek.

Rusya'nın Türk mallarına ambargo uygulayacağına yönelik iddialar henüz resmi olarak netlik kazanmadı ancak Rus gümrük kapılarında ihraç ürünlerine nedensiz engeller çıkarılmaya başlandı. Türk TIR'larını herhangi bir gerekçe göstermeksizin gümrükte bekleten Rusya, gıda ve tarım ürünlerinin alımının durdurulmasına yönelik ise Türk makamlarına henüz resmi bir bildirimde bulunmadı. TIR'lar üç gündür gümrük kapılarında herhangi bir gerekçe gösterilmeden bekletilirken Rus yetkililer "Tüm ürünler tek tek aranacak" diyor. Türk ürünlerinin kara yoluyla ülkeye girişine izin verilmezken, Türk Ro-Ro gemileri de limanlara yanaştırılmıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Türkiye'ye yönelik bazı ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı.

RUS TÜKETİCİSİNE, ÇİFTÇİSİNE DE BÜYÜK ZARAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türk ürünlerine yönelik takındığı olumsuz tutumun, sadece Türk şirketlerine değil aynı zamanda Rus tüketicilere ve Rus çiftçilerine de ciddi zarar vereceğini belirtti. Türkiye Rusya'ya yıllık 1 milyar 270 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştiriyor ama aynı zamanda da Rusya'dan yılda 2 milyar 850 milyon dolarlık ithalat yapıyor. Bu nedenle olası bir ambargonun en az Türkiye kadar Rusya'yı da olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)