BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY'den pilot açıklaması----

THY'den pilot açıklaması

THY'den pilot açıklaması
28 Mart 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Türk Hava Yolları, psikolojisi bozuk pilotun uçak düşürmesi üzerine yolcularına açıklama yaptı

Fransa’da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, ikinci pilotun uçağı kasten düşürdüğünün ortaya çıkması gözleri THY’de görev yapan yabancı pilotların sağlık testlerine çevirdi.

4095 kokpit personeli bulunan THY’de, 705 yabancı pilot, 3 bin 390 Türk pilot görev yapıyor. THY yetkilileri ise aday pilotların çok kapsamlı sağlık testlerinden geçirildiği, her pilotun da yılda bir kez rutin muayeneye girdiği bilgisini veriyor:

“Tüm pilot alımlarımız öncesi her aday detaylı sağlık testlerinden geçirilir. Psikolojik testler ve kapsamlı sağlık muayenesinde çeşitli uluslararası kuruluşlarının gözetimindedir. Pilotlarımız ayrıca yılda bir kez de sağlık testine sokulur. Yıllık rutin testler ilk girişteki kadar kapsamlı olmasa da medikal ağırlıklıdır. Herhangi bir pilot veya pilot adayının, kullandığı ilaçlar yapılan tetkikler de ortaya çıkmaktadır. Ağır psikolojik, psikiyatrik sorun olduğu tespit edilen adaylar uçuşa elverişli raporu alamaz.”

Kural geri geldi

THY yetkilileri ayrıca kokpitte 2 kişi kuralının uygulandığını da belirterek “Bir süredir zorunlu ihtiyaç halinde birkaç dakikalığına bu şartı kaldırmıştık. Ancak Fransa’da yaşanan facianın ardından kokpitte 2 kişi zorunluluğunu yeniden hayata geçiriyoruz. Şayet pilotlardan birinin tuvalet ihtiyacı olursa o anlarda uçuş kabin amiri birkaç dakika bile olsa kabinde 2.kişi olarak bulunacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkan Yardımcısı Gökten Gürel ise çok sıkı testlerden geçtiklerini, yolcuların müsterih olmasını dile getirdi: THY’deki pilotlar nörolojik ve psikolojik testlerden geçirilir. Zaten yan yana uçtuğunuz pilotları az, çok tanırsınız. Psikolojik testlerden sadece yabancı pilotlar değil hepimiz geçtik. Bu analizlerde birlikte çalışma ruhu gibi detaylı testler de yapılıyor. THY’de kokpitte 2 kişi kuralından taviz vermiyoruz..”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)